El bisbe Novell presideix la missa major de dijous de Corpus a Berga

L'Orfeó Berguedà ha interpretat diverses cançons i al final ha entonat l'Himne del Sagrat Cor de mossèn Marià Miró

11 de juny del 2020
Actualitzat a les 17:45h
Missa Major de Corpus a l'església parroquial de Santa Eulàlia.
Missa Major de Corpus a l'església parroquial de Santa Eulàlia. | Pilar Màrquez Ambròs
El Bisbe de Solsona Xavier Novell ha presidit la missa major de Corpus a l'església parroquial de Santa Eulàlia de Berga. Novell ha fet menció de la Patum, de la pandèmia de la Covid-19 i també ha demanat "protecció" divina davant les adversitats. Una representació de l'Orfeó Berguedà ha interpretat diverses cançons i al final ha entonat l'Himne del Sagrat Cor de mossèn Marià Miró. Ho ha fet amb mesures de seguretat, guardant la distància reglamentària entre persones i només prescindint de la mascareta quan es cantava. 
 
Durant l'ofici també s'ha fet referència al paper de Càritas parroquial de suport als més necessitats davant la crisi econòmica i la pèrdua de llocs de treball que ha portat el coronavirus. "Gràcies per ajudar-nos a ajudar", han afirmat. A més, s'ha parlat de la Patum i les seves comparses, i s'ha fet referència "a un Corpus molt diferent" en què "tots sentim el tabal al cor i olorem la vidalba". "Que un Corpus diferent ens faci veure que una nova vida és possible", han afegit. Entre altres mossens de la ciutat, hi ha pres part el rector de Berga Marc Majà. 

Les persones que han accedit a l'església han hagut de respectar les mesures preventives d'higiene, seguretat i aforament. Els fidels portaven mascareta i havien de desinfectar-se les mans amb gel hidroalcohòlic a l'entrada. Tothom s'ha hagut d'asseure a una cadira de distància, però l'aforament del 50% de l'Església de Santa Eulàlia s'ha omplert i hi ha gent que ha seguit la missa des de l'exterior. 

A primera fila, com s'acostuma a la missa major de Corpus, hi han assistit representants polítics. Hi havia regidors de Junts per Berga, com el seu portaveu Jordi Sabata, Ferran Aymerich i Dolors Rial, i també Dolors Tous d'Esquerra Republicana Berga. 

Per la pandèmia del coronavirus, les misses no celebren el ritus de la pau. Ara bé, sí que s'ha combregat de manera separada i amb diverses fileres. 
 

Persones combregant a la missa major de Corpus. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

El bisbe Novell ha oficiat la missa major. Foto: Pilar Màrquez Ambròs
 

L'Orfeó Berguedà ha cantat l’Himne del Sagrat Cor de mossèn Marià Miró. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Les misses permeten omplir el 50% de l'aforament en fase 2. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Sortida de missa major aquest dijous de Corpus. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a