Patum de nostàlgia

"Si mai has d’explicar el que sents en no poder fer Patum, no podràs parar de pensar en com et sents quan en fas"

Queralt Casellas
10 de juny del 2020
Actualitzat a les 20:50h
Queralt Casellas ha estat la primera dona titular de la comparsa dels Nans vells.
Queralt Casellas ha estat la primera dona titular de la comparsa dels Nans vells. | Cedida
La Patum comença ja unes setmanes abans de Corpus amb les trobades pels assajos, aquí ja comences a filar una xarxa d’emocions que anirà creixent d’una manera exponencial. Arriba dimecres, tothom està eufòric, la plaça a vessar de gent i de sobte el rellotge de Sant Pere i a continuació i puntual com sempre el nostre tabal, a partir d’ara i durant cinc dies és com si els rellotges s’aturessin i no importés res més. Els patumaires comencem a celebrar el nostre estimat Corpus, jo passo per la berruga, jo volto per aquí a veure si els enxampo per l’altre cap, et trobes un vell amic amb la seva parella, els convides que vinguin amb vosaltres i mentre ella s'ho pensa ja t’estiren pel braç: "Ei que ja arriben les maces". "Ja?", respons tu, "sí que han anat ràpid aquest any!, doncs fem tirabols i a dormir que demà el tricorni ha de lluir com mai".

Ha arribat l’hora de sortir a la plaça, ens sortirà un ballet de deu i de sobte  primfiles punts de creu endavant, endarrere, puntejant bé, tal i com t’han ensenyat els ancestres, no facis els punts molt gegants que necessitaràs  tapissos nous.

Al vespre, atenció que surt la cavalleria i les mulasses, els àngels, l’àliga i quan tinguem els gots ben plens la plaça petarà de valent. Finalment quan vagis al davant de la darrera banya de bou, la festa s’haurà acabat i fins l’any que ve, però ningú et podrà treure del cap aquestes vivències i emocions. Tant és així, que si mai has d’explicar el que sents en no poder fer Patum, no podràs parar de pensar en com et sents quan en fas.
 
Queralt Casellas, membre de la comparsa dels Nans Vells

La Queralt ha estat la primera dona titular al llarg de la història dels Nans Vells. Porta 28 anys ballant en aquesta comparsa. El seu pare, Pep Casellas, és un històric cap de colla dels Nans Vells

 

Si vols enviar alguna carta del lector a NacióBerguedà, ho pots fer a redaccio@naciobergueda.cat, seguint criteris ètics i de respecte cap a les persones
Arxivat a