VÍDEO L'alcaldessa Venturós demana prudència als berguedans per Corpus i recorda que la pandèmia no ha acabat

L'Ajuntament de Berga, el Patronat de la festa i la Junta de Seguretat integrada pels cossos de seguretat i emergències criden a la prudència en l'inici d'una Patum que serà confinada

10 de juny del 2020
Actualitzat a les 19:34h
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, en el missatge institucional.
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, en el missatge institucional. | Aj. Berga


L'Ajuntament de Berga, el Patronat Municipal de la Patum i la Junta de Seguretat integrada pels cossos de seguretat i emergències demanen prudència i responsabilitat als veïns i veïnes davant les celebracions espontànies que es puguin produir en els espais públics els dies de Corpus. L'alcaldessa, Montse Venturós, ha realitzat un vídeo des del balcó del consistori on ha recordat de la situació sanitària: "Som conscients que no fer Patum suposa un daltabaix per a moltes persones de la ciutat, però cal recordar que encara ens trobem en aquesta fase 2 i que la pandèmia en cap cas s'ha acabat". Per a Venturós, "la millor manera d'homenatjar al personal sanitari és evitar posar en risc la salut de les persones". 

"Qualsevol conducta irresponsable inadequada ens podria portar a un retrocés en la situació sanitària", ha explicat.

La fase 2 comporta una sèrie de restriccions referents a les trobades de caràcter social d'un màxim de 15 persones que no conviuen al mateix domicili, tant a l’aire lliure com a casa, mantenint la distància social de 2 metres entre persones. També cal fer ús de la mascareta en espais oberts o tancats, on no sigui possible mantenir aquesta distància de seguretat.

L'alcaldessa ha explicat a NacióBerguedà que aquesta tarda representants del consistori s'han reunit amb els diferents cossos de seguretat i emergències "per poder valorar la situació i emetre un comunicat conjunt per apel·lar a la responsabilitat col·lectiva i individual". "Es pot entendre sense cap mena de dubte aquesta necessitat dels berguedans per celebrar d'alguna manera la Patum", ha dit Venturós. 

Els cossos de seguretat no tenen previst augmentar els controls més enllà dels que ja s'estan fent per l'estat d'alarma, però sí que volen portar a terme "una tasca que serà bàsicament preventiva" per recordar als berguedans que cal actuar amb prudència. En aquest sentit, han emès aquesta tarda un text conjunt demanant anar en compte i recordant la situació sanitària.

"Anirem fent una valoració diària de com es va desenvolupant tot i de si hi ha algun cas que cal tenir en compte: el principal objectiu no és que la gent no celebri Patum o no faci les seves petites Patums, sinó evitar el contagi de la Covid-19 i que qualsevol persona es pugui fer mal manipulant pirotècnia", ha incidit Venturós en declaracions a aquest diari. 

Manipulació de material pirotècnic

L'Ajuntament i els cossos de seguretat i emergències han recordat al seu comunicat que "l'ús de material pirotècnic del tipus F2 (fuets) no pot ser manipulat per persones menors de 16 anys". "Per fer-ho, cal seguir unes mesures de seguretat referents a la distància i també requereix una formació específica. En cas que es produeixi qualsevol tipus d'incident durant la manipulació i ús del material pirotècnic, doncs, la responsabilitat recau en la persona que ha efectuat la compra, així com en la persona que n'hagi fet un ús inadequat", han alertat. 

Respecte al personal sanitari

L'Hospital Comarcal de Sant Bernabé així com els Centre d'Atenció Primària continuen en alerta per la situació que la Covid-19. "Cal recordar que la comarca del Berguedà juntament amb la regió sanitària de la Catalunya Central registren el nombre més elevat de contagis per la Covid-19 per cada 100.000 habitants", ha exposat l'alcaldessa Venturós. 

Montse Venturós ha recordat que, en els darrers tres mesos, més d'un centenar de persones del Berguedà han perdut la vida a causa d’aquesta malaltia, i ha estat necessari reestructurar tots els circuits interns dels diferents centres residencials, sanitaris i hospitalaris. "Els i les professionals dels diferents centres continuen treballant de valent per fer front a aquesta pandèmia, motiu pel qual apel·lem, de nou, a la responsabilitat individual i col·lectiva. Les conductes inadequades poden comportar un retrocés en la desescalada del conjunt de la regió sanitària", ha dit l'alcaldessa.  

El fet que enguany no es celebri la Patum, fa que no s’hagi instal·lat l’hospital de campanya ni els dispositius especials d'emergències. Per tant, el consistori i els diferents membres de la junta de seguretat recomanen "tota la precaució possible, per evitar el col·lapse dels diferents centres sanitaris que ja acumulen un volum molt important de feina durant els darrers mesos a causa de la pandèmia". 
Arxivat a