Vic

Vic posarà en marxa en un any el centre de tecnificació esportiva de la Catalunya Central

L'equipament s'especialitzi en l'escalada, els esports de muntanya, l'hípica i les triatlons

per Redacció, 10 de juny de 2020 a les 15:57 |
Meritxell Budó i Anna Erra, aquest dimecres a la zona esportiva de Vic | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Vic ha acollit aquest dimecres la signatura d'un conveni entre l'Ajuntament, la Generalitat i la UVic-UCC per tal que el projecte de creació d'un centre de tecnificació esportiva referent a la Catalunya Central pugui ser una realitat el setembre de l'any 2021. Així ho ha anunciat el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, que ha detallat que està previst que el centre posi l'accent en els esports vinculats amb l'escalada i la muntanya, però també amb altres disciplines com l'hípica i les triatlons. Figueras ha dit que encara és aviat per parlar de pressupost, però ha assegurat que s'utilitzaran infraestructures ja existents a la ciutat de Vic, de manera que no caldrà fer una gran inversió.

El projecte de centre de tecnificació esportiva és una proposta que l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, portava al seu programa electoral, ja que, tal com ha apuntat aquest dimecres "la trajectòria de la pròpia ciutat ens avala i tenim els ingredients per poder acollir aquest centre". Segons ella, aquests ingredients són un gran teixit associatiu vinculat al món de l'esport; uns "bons " equipaments; i la UVic-UCC , "que ens aporta la pota de la universitat i la recerca".


De la seva banda, el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, ha dit tenir aquest tipus de centre de tecnificació arreu de Catalunya "ens ajuden a vertebrar el país". Figueras ha detallat que el futur centre estarà "estrictament lligat a les característiques del territori" i ha apuntat que es faran servir instal·lacions ja existents a la capital d'Osona. La previsió amb què treballen és que el nou centre pugui acollir els primers esportistes al setembre del 2021.

Per la seva part, el rector de la UVic-UCC, Josep Eladi, ha dit que la vinculació del nou centre de tecnificació amb la universitat és un "factor diferenciador" i n'ha ressaltat el "gran potencial formatiu i investigador". Eladi ha deixat clar que la universitat "participarà en l'elaboració d'estudis i recerca científica que es considerin oportunes per donar suport a l'activitat del centre de tecnificació".


La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, també ha estat present a l'acte de signatura del conveni, que l'ha definit com la "posada de la primera pedra" del projecte. A més, Budó ha anunciat que la capital d'Osona també acollirà la delegació d'Esports de la Generalitat a la Catalunya Central, que s'instal·larà a la plaça Major.

 

Participació