Un total de 439 infraccions al Berguedà per incompliment de l’estat d’alarma

Responsables de la policia van donar les dades en una reunió telemàtica entre el conseller Miquel Buch, el president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, i 24 alcaldes

10 de juny del 2020
Una mare amb els seus fills i el gos de casa durant la desescalada, a Berga (arxiu).
Una mare amb els seus fills i el gos de casa durant la desescalada, a Berga (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
Al Berguedà s'han registrat fins a 439 actes administratives per infracció del decret de l’estat d’alarma fins al dia 1 de juny. Ho van explicar responsables de la policia en una reunió telemàtica entre el conseller Miquel Buch, la delegada territorial del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps, el president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, i membres dels cossos de seguretat. A més de personal tècnic i 24 alcaldes de la comarca.

Responsables de Protecció Civil, Bombers i Mossos van respondre les inquietuds dels representants municipals. Els responsables de Protecció Civil van iniciar la trobada amb un informe de com han afrontat la situació durant les setmanes de l'estat d0alarma per la pandèmia de la Covid-19, fent un resum de les principals tasques desenvolupades des del CECAT, el centre superior de coordinació i informació de l'estructura de Protecció Civil de Catalunya.

Els representants municipals van fer arribar també diverses qüestions als responsables del departament d'Interior. Més d'una pregunta va anar relacionada amb la preocupació pels problemes que es puguin produir a les zones de bany del Berguedà, com la riera de Merlès, l’embassament de la Baells i zones dels rius Llobregat i el Bastareny, tal com va recollir ahir NacióBerguedà.

També es va fer la consulta sobre l'estat de la implantació de les targetes amb codi d'identificació de les masies aïllades mitjançant el Sistema d'Informació Geogràfica d'Emergències i Seguretat de Catalunya (SIGESCAT). Per últim, es van fer consultes sobre el sistema d'identificació de matrícules de vehicles i sobre el tancament de les torres de vigilància i suprimir els guaites forestals per càmeres de videovigilància.