396 alumnes de secundària del Berguedà participen en un concurs de coneixement sobre el món artístic

El grup de treball de professorat de dibuix de la comarca lliurarà els primers premis del concurs SaberArt el dilluns dia 15 de juny per Youtube

09 de juny del 2020
Actualitzat a les 21:53h
Una noia observa una exposició en un museu.
Una noia observa una exposició en un museu. | Cedida
El grup de treball de professorat de dibuix de la comarca del Berguedà lliurarà els primers premis del concurs SaberArt el dilluns dia 15 de juny a les dotze del migdia a través d'un enllaç a Youtube. El concurs en línia de preguntes relacionades amb el món artístic, dirigit a l’alumnat d’ESO de la comarca del Bergued, s'ha estrenat aquest any amb la participació de 396 concursants que, al llarg de 33 setmanes, han pogut aconseguir fins a 205 punts.

Els centres organitzadors han estat: INS Alt Berguedà (Bagà), INS Guillem de Berguedà i INS Serra de Noet (Berga), INS Pere Fontdevila (Gironella), INS de Puig-Reig i INS Castell del Quer (Prats de Lluçanès). La idea va sorgir l'estiu de 2019 per promoure una activitat que fos compartida entre diferents centres d'educació secundària de la comarca.

Els seus responsables expliquen que es tracta d'una "proposta que, a part de ser interessant per a l’alumnat, serveix per cohesionar el nou grup de treball de professorat de dibuix, que va néixer amb ganes de donar impuls i visibilitat al fet artístic des dels centres educatius".

Des del mes de setembre cada setmana ha anat apareixent una pregunta nova a la web del concurs, els participants l'han contestat i han pogut anar comprovant la resposta de la setmana anterior. Des de la mateixa pàgina han pogut anar comprovant el rànquing setmanal fins que fa tres setmanes es va ocultar per esperar la gala amb el repartiment de premis amb més emoció.

Degut a l'emergència del Covid-19 els organitzadors han hagut de repensar, no tant el desenvolupament del concurs que ha seguit el seu curs normal sinó, la ceremonia de clausura que es farà telemàticament.