Patum: coronavirus

VÍDEO La Llar Santa Maria de Queralt recorda a la xarxa els protagonistes de la Patum més emotiva

L'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà ha compartit fotografies i vídeos de com els nois i noies han viscut aquesta ocasió a casa

per Pilar Màrquez Ambròs, Berga | 9 de juny de 2020 a les 20:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


L'escola d'educació especial Llar Santa Maria de Queralt de Berga celebra sempre la Patum més emotiva. Però aquest dimarts, vigília d'un Corpus que serà molt diferent, no ha pogut fer-ho. La Covid-19 ha impedit que la quarentena d'alumnes de l'escola i els treballadors del Taller Coloma escenifiquin enguany la seva festa més estimada. Per això, l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà ha compartit a les xarxes socials un vídeo amb fotografies de com els nois i noies han viscut aquesta ocasió a casa.


La directora de l'escola d'educació Llar Santa Maria de Queralt, Diana Sánchez, ha explicat a NacióBerguedà que la Patum és molt important per tots els alumnes del centre. "Cada any la viuen amb molta il·lusió, fins i tot les setmanes anteriors quan comencen els assajos a la tarda, són dies molt importants per aquests nanos", ha afirmat Sánchez. 
 

Una de les fotografies del vídeo de la Llar Santa Maria de Queralt. Foto: EE Llar Santa Maria de Queralt

 

La de la Llar és la Patum més entranyable perquè la realitzen els nois i noies dels centres educatius especials del Berguedà amb el suport dels seus educadors, i cada any compta amb la presència de centenars de berguedanes i berguedans que volen compartir amb ells un dels dies més importants de l'any. Les comparses desfilen una rere l'altra pel pati de l'escola acompanyades per les melodies patumaires que interpreta en directe la banda de l'Escola Municipal de Música de Berga. 


L'olor a pólvora i la il·lusió dels protagonistes són el centre d'atenció i permeten als participants mostrar l'esforç que han posat en els assajos i la preparació dels dies previs. 
 
Aquest 2020 tot és diferent i el pati de l'escola d'educació especial Llar Santa Maria de Queralt es manté aquesta tarda en silenci. L'escola és oberta en fase 2 de la desescalada com la resta de centres educatius de la comarca. Actualment només atén als nois i noies de les famílies que ho necessiten per motius de conciliació familiar, de 9 del matí a 1 de la tarda. Com la resta d'escoles, es troba a l'expectativa de les instruccions que el departament d'Educació els faci arribar per encetar el curs vinent amb una 'nova' normalitat i seguint les mesures de seguretat pel coronavirus. 
 

La Patum de la Llar Santa Maria de Queralt la realitzen els nois i noies de l'escola i el Taller Coloma amb el suport dels seus educadors. Foto: EE Llar Santa Maria de Queralt
 

Una de les imatges del vídeo de l'Escola Llar Santa Maria de Queralt que aquest any tampoc ha pogut fer Patum. Foto: EE Llar Santa Maria de Queralt
 

Recupera aquí el reportatge fotogràfic de NacióBerguedà corresponent a la Patum de la Llar Santa Maria de Queralt de l'any 2019. 

 

Participació