Els alcaldes del Berguedà expressen neguit al conseller Buch per les mesures de bany en espais naturals a l'estiu

Aquest ha estat un dels aspectes que s’han tractat durant la reunió celebrada ahir telemàticament amb el conseller d'Interior

09 de juny del 2020
Actualitzat a les 22:00h
Riera de Merlès (arxiu).
Riera de Merlès (arxiu). | Joan Roma
Representants municipals del Berguedà han mostrat el seu neguit al conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, mitjançant una reunió celebrada ahir telemàticament, en relació amb les zones de bany en espais naturals del Berguedà, com la riera de Merlès, l’embassament de la Baells i les zones dels rius Bastareny i Llobregat. Aquest ha estat un dels temes que diferents alcaldes i alcaldesses han posat sobre la taula al llarg de la trobada amb el conseller.

El conseller comarcal de Medi Ambient, Jesús Calderer, explica a NacióBerguedà que es va fer saber, durant la reunió, que en les zones de bany s'hauran de seguir les mesures de seguretat que s’estan aplicant actualment a causa de la pandèmia de Covid-19: garantir les distàncies entre persones, no concentrar-se un gran nombre de gent, entre altres.

Paral·lelament, Calderer afegeix que en la mateixa trobada telemàtica se’ls va comunicar que els ajuntaments rebran pròximament tot un seguit de recomanacions pel que fa a les zones de bany en espais naturals.
 

Reunió del conseller Buch amb els alcaldes del Berguedà. Foto: CC Berguedà


En aquest context, NacióBerguedà va informar fa unes setmanes que els consells comarcals del Berguedà, el Ripollès, Osona i el Bages estan treballant per intensificar el control i aplicar mesures més dràstiques a la Riera de Merlès, amb l’objectiu de regular l’afluència massiva de visitants que acostuma a rebre cada estiu aquest espai.

La reunió amb el conseller d’Interior s’ha portat a terme en el marc d’una ronda de reunions amb les diverses comarques de Catalunya. A la trobada per videoconferència han estat presents la delegada territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Alba Camps; el president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara; el director general de la Policia, Pere Ferrer; el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Manel Pardo; i el director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior a la Catalunya Central, Eduard Freixedes.

A més, també ha comptat amb la participació de 24 alcaldes i alcaldesses dels 31 municipis de Berguedà, així com personal tècnic. 

El Berguedà ha registrat 439 infraccions durant l'estat d'alarma 

En la trobada, responsables de la Policia van explicar que, al Berguedà, s'han registrat 439 actes administratives per infracció del decret de l’estat d'alarma.