Berga apel·la a la responsabilitat col·lectiva en les Patums espontànies que puguin sorgir els dies de Corpus

Hi ha berguedans que han realitzat comandes particulars de fuets a la pirotècnia Igual

09 de juny del 2020
Actualitzat a les 18:27h
El veïnat del carrer de la Ciutat va fer saltar una maça el diumenge dels Quatre Fuets (arxiu).
El veïnat del carrer de la Ciutat va fer saltar una maça el diumenge dels Quatre Fuets (arxiu). | Miquel Escànez
L'Ajuntament de Berga ha apel·lat aquest dimarts "a la responsabilitat individual" i "col·lectiva" davant les celebracions espontànies que puguin sorgir a la ciutat els dies de Patum.Hi ha berguedans que han realitzat comandes particulars de fuets a la pirotècnia Igual, segons han confirmat diferents fonts a aquest diari i s'ha fet evident els darrers dies en diversos grups de Whats App, i s'espera que es puguin produir actes espontanis al carrer i als domicilis particulars. Diumenge la ciutat va viure un primer salt improvisat de Maces al Carrer Major coincidint amb el que hauria d'haver estat la tarda dels Quatre Fuets. 

El consistori ha emès un ban informatiu per recordar als veïns i veïnes les mesures preventives de seguretat corresponents a la fase 2 del desconfinament "amb l’objectiu d'evitar un rebrot de la Covid-19 en les possibles trobades i celebracions espontànies que es puguin produir al carrer i als domicilis particulars durant els dies de Corpus". 

En aquest sentit, el consistori berguedà demana la col·laboració de la ciutadania a l'hora de respectar les mesures de seguretat en les trobades de caràcter social que es portin a terme els dies en què s'havia de celebrar la Patum.

L'Ajuntament de Berga va anul·lar la celebració de les festes del Corpus, del 10 al 14 de juny, per la impossibilitat de poder garantir el desenvolupament habitual de la festa, "ja que resulta difícil mantenir la distància social entre la multitud de persones que hi participen", recorden en aquest ban informatiu.

Mesures preventives

Les restriccions de la fase 2 del desconfinament en què es troba actualment la ciutat de Berga permeten les trobades de fins a 15 persones que no conviuen al mateix domicili, tant a l'aire lliure com a casa, mantenint la distància social de 2 metres entre persones. També cal fer ús de la mascareta en espais oberts o tancats, on no sigui possible mantenir aquesta distància de seguretat.
Arxivat a