JxBerga creu que el nou Pla de Joventut és «insuficient» i «té poc en compte» les aportacions de la població

El grup de l'oposició considera que el document "oblida molts àmbits essencials" com el transport, queda curt "en oci, lleure i cultura" i li falten eines i recursos en habitatge i ocupació

Pilar Màrquez Ambròs / Redacció
09 de juny del 2020
Actualitzat a les 12:33h
Local de Joves de Berga (arxiu).
Local de Joves de Berga (arxiu). | Aj. Berga
Junts per Berga, el principal grup de l'oposició, considera que el nou Pla Local d'Adolescència i Joventut de la Ciutat pel període 2020-2023 "és insuficient i poc ambiciós". Segons ha expressat el grup liderat per Jordi Sabata en una nota de premsa, "el govern municipal de la CUP ha optat per determinar un pla d'acció final de manera unilateral i, al nostre entendre, insuficient i poc ambiciós, i tenint poc en compte les opinions i propostes aportades per la població". 

El grup de l'oposició creu que, malgrat que es tracta d'un pla a cinc anys vista, amb 98 accions, 48 de les quals noves, "oblida molts àmbits essencials" com el transport, "on l'única proposta és una via ciclista, però res contempla respecte a la necessària millora de la mobilitat i la connexió de la nostra ciutat". Junts per Berga també afirma que el Pla Local d'Adolescència i Joventut queda curt "en oci, lleure, cultura i creació. "Cal treballar molt més en aquesta manca d'oferta adequada i engrescadora a la ciutat, ja que el 69,3% dels joves majors de 18 anys enquestats el situen com a principal problema del jovent", expressen. 

Així mateix, Junts per Berga troba a faltar "eines i recursos per permetre l'emancipació, borses de treball i d'habitatge o promoure estudis superiors a la ciutat".

"Tampoc es parla de visualitzar, reconèixer i impulsar el talent jove local, sense preveure pràcticament ni una beca, i sense plantejar una sola opció destinada específicament a la diversitat cultural i a la immigració, malgrat que en el mateix es reconegui que el 25% del jovent actual a Berga no ha nascut a la ciutat", lamenten.  

Per acabar, Junts Per Berga se sorprèn que l'aprovació del Pla Local hagi estat mitjançant decret d'alcaldia, "sense ser deliberat i consensuat pel ple i evitant qualsevol mena de col·laboració política en la determinació del pla d'accions finals". "No hem d’oblidar que és un document polític, motiu pel qual 4.200 euros, ja únicament per la seva maquetació, ens semblen desmesurats. Ens caldrà molta més feina a fer si, tots junts, volem emprendre les accions necessàries per aconseguir un futur més digne pels nostres joves", apunten des d'aquest grup.
Arxivat a