CiU de Bagà proposa crear un Parc de Neu a Coll de Pal i un Parc de Bolets

L'alcaldable convergent assegura que el nou equip té l'objectiu de “fer reviure” el municipi

Aida Morales
19 d'abril del 2015
Actualitzat el 20 d'abril a les 11:49h
Candidatura de CiU a Bagà
Candidatura de CiU a Bagà | Aida Morales

Candidatura de CiU a Bagà Foto: Aida Morales


Convergència i Unió (CiU) de Bagà ha presentat aquest diumenge les persones que conformaran el nou equip amb què concorrerà a les properes eleccions municipals del 24 de maig. Un equip, ha assegurat el seu candidat a l'alcaldia, Pep Llamas, que té per objectiu “fer reviure Bagà”. En aquest sentit, afirma que s'ha configurat una candidatura plural i professional, que treballarà en base a projectes per revitalitzar el municipi.

Llamas estarà acompanyat per Eva Àlvarez, Jordi Escudero, Toni Ahicart, Joan Noguera, Eduardo Ortiz, Pere Cárceles, Pilar Redón, Ana Maria Madrid, José García, Francisco Castañeda i Ramon García. Un equip creat "de baix a dalt", i que tindrà com a pilars bàsics el treball pel municipi mitjançant la participació, la implicació amb les entitats i la recuperació econòmica.

En primer lloc, ha destacat Llamas, “l'Ajuntament ha de representar la voluntat del poble”. Per tant, CiU treballarà perquè el consistori no sigui un lloc “d'imposició, sinó d'acollida”, on totes les entitats i veïns hi tinguin cabuda. En aquesta línia, ja ha anunciat que posarà a disposició de tots els ciutadans un telèfon mòbil durant la campanya i el mandat, i que, si esdevé alcalde, atendrà tothom qui ho vulgui cada dimecres a la tarda. Més enllà d'això, ha afirmat que el paper de l'Ajuntament ha de ser recolzar les entitats “amb cos i ànima”. I, finalment, ha assegurat que CiU exercirà una tasca ferma i minuciosa per a la recuperació econòmica. Davant d'aquest fet, considera clau potenciar l'emprenedoria, començar a “mirar cap al nord”, propulsar el turisme cultural i esportiu durant tot l'any, i aturar “les persones que passen per l'eix”. 

 

Presentació de la candidatura de CiU a Bagà Foto: Aida Morales

En els diversos àmbits municipals, la número dos, Eva Àlvarez, ha destacat la voluntat de crear una oficina d'entitats o pisos tutelats per a la gent gran; Toni Ahicart, d'altra banda, ha remarcat que s'haurà d'acabar el POUM, millorar la mobilitat, finalitzar la plaça de Terradelles, ampliar l'oferta de cicles formatius a l'Institut i deixar enllestit el camp de futbol; i Joan Noguera ha volgut posar en valor el gran potencial agrícola i natural de Bagà per generar, per exemple, biomassa. 

“L'ocupació ens donarà les ales per fer tot el que queda”, ha prosseguit Jordi Escudero, que ha assegurat que, durant aquest mandat, CiU tindrà capacitat per crear, com a mínim 20 llocs de feina directes. Els camins per fer-ho, ha indicat, seran projectes ambiciosos que ja s'han anat estudiant durant aquests darrers anys i que consistiran, per exemple, en crear un Parc de Bolets o un Parc de Neu a Coll de Pal, o que Bagà centri la producció d'esturió de tot Catalunya. En el camp econòmic i de l'ocupació, ha continuat, l'Ajuntament haurà de donar tot el suport a les petites empreses i emprenedors, així com aprofitar les infraestructures d'organismes com el Consell Comarcal o l'Agència de Desenvolupament del Berguedà.

Llista d'independents

Llamas, que s'ha presentat com un candidat amb experiència local, tot i que no a Bagà, ha remarcat que es tracta d'una candidatura formada, en un 80%, per persones independents però que, a diferència d'altres, “no s'amaga sota marques blanques”. Amb aquesta declaració, l'alcaldable ha fet una clara referència a la nova candidatura de Compromís x Bagà que lidera l'actual alcalde, Nicolás Viso, i que treballa sota el paraigües del PSC

El candidat també ha volgut destacar que, amb aquesta candidatura, CiU no vol transmetre personalismes i que, en qualsevol cas, es tracta d'un projecte “d'equip”.
 

Resultats de les eleccions municipals 2011 al Berguedà, municipi per municipi

Resultats de les eleccions municipals a Bagà, 2007 i 2011

 

El candidat de CiU a Bagà, Pep Llamas Foto: Aida Morales