Salut proposa que només la Catalunya Central i Girona passin a la fase 3

L'àrea de Barcelona i Lleida continuaran, com a mínim, una setmana més en fase 2

Redacció
08 de juny del 2020
Actualitzat a les 20:24h
Una terrassa de la ciutat de Berga (arxiu).
Una terrassa de la ciutat de Berga (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
El Departament de Salut proposa que només les regions sanitàries de la Catalunya Central i Girona passin a la fase 3 a partir de dilluns vinent. Si Sanitat ho accepta, se sumaran al Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i Aran, que tot just han estrenat aquest dilluns el darrer estadi de la desescalada.

Per tant, la ciutat de Barcelona, les dues regions metropolitanes i Lleida continuaran almenys una setmana més en fase 2. En les últimes hores s'havia especulat amb l'opció que la conselleria que dirigeix Alba Vergés proposés accelerar la desescalada.
 
La proposta l'ha aprovada aquesta tarda el Procicat i els informes ja s'han enviat al govern espanyol. En un comunicat, Salut constata que es manté l'evolució a la baixa dels factors de risc epidemiològic, bàsicament la incidència de nous casos i la taxa reproductiva efectiva.

A més, el departament destaca l'impuls donat a l'atenció primària per a la capacitat de diagnòstic i de seguiment de casos amb la disposició de proves PCR.
 


​​
​​​
​​​​
​​​​​