Montclar regalarà una cistella de productes locals a qui reservi una estada en una casa rural del municipi

Es tracta d'un poble de només 136 habitants que té més de mitja dotzena de cases de turisme rural dins del seu terme municipal

08 de juny del 2020
Actualitzat a les 18:37h
Una imatge del poble de Montclar.
Una imatge del poble de Montclar. | Aj. Montclar
L'Ajuntament de Montclar i les cases rurals del poble regalaran una cistella de productes locals valorada en 40 euros a qui reservi una estada al municipi abans del diumenge 28 de juny. L'alcaldessa, Raquel Sala, ha explicat a NacióBerguedà que "l'objectiu de la campanya és donar visibilitat i posar en valor el turisme al municipi", després que els negocis de Montclar i d'arreu s'hagin vist obligats a tancar per la crisi sanitària provocada per la Covid-19. Tot i que la reserva a l'establiment escollit s'ha de fer abans de la data esmentada per rebre el regal, l'estada en si pot realitzar-se més endavant. "Pot fer-se fins i tot una reserva per final d'any o l'any que ve", ha explicat l'alcaldessa.

El cost de les cistelles es pagarà a mitges entre el consistori i els propietaris de les cases rurals. El consistori preveu destinar una partida d'uns 2.000 euros, incloent-hi les despeses en publicitat de la campanya, encara que la inversió dependrà del nombre de reserves que es facin i, per tant, del total de cistelles que finalment s'acabin regalant. 

Montclar és un poble de només 136 habitants que té més de mitja dotzena de cases de turisme al seu terme municipal. Per això, l'Ajuntament s'ha proposat premiar amb una cistella de productes locals a aquelles persones que escullin el poble com a destí i ho ha vertebrat amb la campanya anomenada Venir de turisme a Montclar té premi!, que ha impulsat conjuntament amb els responsables de les cases rurals. "Hem pensat que era una bona acció per donar a conèixer el municipi i que la gent vingui a passar les vacances", ha aclarit Raquel Sala. "Vam demanar el parer als diferents negocis de turisme rural, i a tots els va semblar una molt bona idea i s'hi han volgut sumat", ha afegit. 

La cistella incorpora productes diversos de la zona com pèsols Vall-Mont, llonganissa de Cal Sant, Iogurts Masia Fontirons, un pa de quilo i coca de Pa Cal Pius, xocolata del Salt del Colom i ous ecològics El Pujol de Sant Quintí. 

El consistori també sortejarà un dinar per a dues persones a l'Hostal de Monclar a qui els segueixi a l'Instagram (@ajuntamentdemontclar) abans del 28 de juny i comenti amb qui compartiria l'àpat. El guanyador o guanyadora s'anunciarà el dimecres 1 de juliol.