El JAB i el Club Esquí Berguedà sumen forces per organitzar les dues curses estrella del seu calendari

El JAB prepara els 5 km Urbans i el CEB la BRB-Memorial Xavi Batriu, un trail de 25 km que anirà fins als Rasos de Peguera i de baixada a Berga; ambdós esdeveniments se celebraran el 27 de setembre

08 de juny del 2020
Actualitzat a les 17:31h
Els 5 i 10 km Urbans de Berga en una imatge d'arxiu (arxiu).
Els 5 i 10 km Urbans de Berga en una imatge d'arxiu (arxiu). | Aj. Berga
El Joves Atletes de Berga (JAB) i el Club Esquí Berguedà (CEB) uneixen forces i organitzaran conjuntament les seves respectives curses estrella el mateix dia i lloc. Aquests dos clubs ja van organitzar la flamant Covidrun Berguedà, que va recaptar més de 34.000 euros per a l’Hospital Sant Bernabé.

L'esdeveniment, coorganitzat per l'Ajuntament de Berga, es disputarà el 27 de setembre d'aquest 2020 amb sortida i arribada a la carretera de Solsona, davant de l’Hotel Berga Park, a partir de les 8 del matí. El JAB organitzarà els 5 km urbans de Berga i el CEB la Berga - Rasos - Berga - Memorial Xavi Batriu, un trail de 25 km que anirà fins els Rasos de Peguera i tornarà de baixada a Berga. No es faran ni els 10 km Urbans ni la Urban Kids, així com tampoc la Berga - Queralt - Berga.

En ambdues curses s'establiran les mesures de seguretat que en aquell moment dictamini el ministeri de Sanitat, la Federació Catalana d’Atletisme i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. Una de les opcions que s'està estudiant és sortir amb mascareta el primer quilòmetre, sortides per grups i temps diferents. Així mateix, s'eliminaran els avituallaments habituals i es prendran les mesures que correspongui amb l'evolució de la pandèmia que s'aniran sobre la marxa.

També s'establirà un mateix criteri en l'entrega dels premis. És a dir, les dues dues curses tindran les mateixes categories i hi haurà els mateixos regals i obsequis tant en la classificació general com en les categories. 

Les inscripcions per participar a les dues curses que es faran conjuntament aquest any ja estan obertes i es poden fer a través de les seves pàgines web: www.jaberga.com i www.brbxavibatriu.cat, també es poden fer de manera presencial a la botiga Intersport Serra-Martí de Berga.

Segons manifesta l'organització en un comunicat, ambdós clubs han vist convenient sumar esforços per aprofitar el mateix dia, ja que la situació viscuda per la Covid-19 ja ha fet ajornar moltes curses, i les dates son molt ajustades. D'aquesta manera, també volen reduir despeses aprofitant la mateixa logística, mateix cronometratge, megafonia i equip de voluntaris. 

Cal recordar que el JAB tenia emparaulat el campionat de Catalunya 10 km per al any 2021 i el CEB havia demanat fer el campionat de Catalunya de trail també el 2021, però vista la situació actual la cosa s’haurà d’ajornar tot un any.