Bagà homenatja les treballadores de la Salarich Calderer per la feina feta amb «rigor, amor i dignitat»

Unes 350 persones mostren el seu suport i agraïment al personal de la residència, una de les més afectades pel coronavirus, amb un llarguíssim aplaudiment i ulls negats d'emoció

06 de juny del 2020
Actualitzat a les 15:16h
Una llarga ovació per les treballadores de la residència Salarich Calderer.
Una llarga ovació per les treballadores de la residència Salarich Calderer. | Pilar Màrquez Ambròs
Un llarguíssim aplaudiment i ulls negats d'emoció. Matí d'emocions i agraïments a la vila de Bagà on un grup de persones voluntàries que durant la pandèmia de la Covid-19 han col·laborat amb la residència de la Fundació Salarich Calderer han volgut homenatjar la feina feta per les treballadores del centre, molt afectat pel coronavirus. Hi han aconseguit sumar un gruix molt important de veïns i veïnes i una majoria d'entitats del poble. L'alcalde, Joan Oña, hi ha assistit en representació del consistori i del patronat de la fundació del qual és vicepresident. També s'hi han pogut veure membres del cos de Mossos d'Esquadra. L'organització ha estimat que l'assistència al sentit homenatge que s'ha fet davant la residència era d'unes 350 persones. 
 
A l'acte s'ha llegit un text breu on s'ha posat de manifest que enmig d'una pandèmia que "ha afectat milers a tot el món i que s'ha endut només a Catalunya quatre mil avis i àvies" els treballadors i voluntaris de la residència de Bagà "han posat en risc a ells i les seves famílies" per continuar atenent als residents. "Han fet una feina excel·lent, no per heroïcitat sinó per vocació i compromís", han subratllat els promotors de l'acte. 
 

Aplaudiment davant la residència Salarich Calderer. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Els organitzadors de l'homenatge també han posat de manifest que "aquests professionals volen caminar pels seus pobles sense ser posats en dubte. Volem normalitat". "Malgrat la tristor i la pèrdua de tants avis estimats, la feina s'ha fet amb rigor, amor i dignitat", han afirmat. 

"Hi ha feines que per dur-les a terme cal molta entrega i amor. Tenir cura de les persones grans, és moltes vegades una professió poc valorada. La vellesa, de vegades incomoda", han insistit.

Al final de l'acte, després d'un aplaudiment de més de dos minuts, els voluntaris han entregat un ram de flors a les treballadores. Així mateix, aquestes han penjat diversos cartells d'agraïment als balcons de la residència amb l'ajuda d'alguns avis i àvies sans.

El personal i alguns usuaris de la residència s'han quedat als petits balcons i han retornat amb entusiasme l'ovació que els dedicaven al carrer.