El moviment Fridays for Future Gironella es mobilitza i exigeix mesures per salvar el medi ambient

L'artista gironellenc Aldo Cardoso s'afegeix a la iniciativa fent algunes creacions artístiques durant el matí

05 de juny del 2020
Actualitzat el 06 de juny a les 0:17h
Joves del moviment Fridays for Future a Gironella.
Joves del moviment Fridays for Future a Gironella. | Pilar Màrquez Ambròs
Fridays for Future Gironella ha organitzat aquest divendres una acció reivindicativa amb motiu del dia internacional del Medi Ambient. Una desena de joves del moviment contra el canvi climàtic han reclamat mesures de protecció mediambiental a la plaça de la Vila de Gironella, davant l'Ajuntament. L'acció ha durat tot el dia "per donar visibilitat al moviment ecologista i reclamar mesures que evitin continuar degradant el planeta", segons han explicat els organitzadors. 
 
Nois i noies de la població han compartit cartells amb missatges per la justícia ecològica i les energies sostenibles amb frases com "Més molins, menys xemeneies", "Mare terra" o "S'acaba el temps".
 
L'artista gironellenc Aldo Cardoso també hi ha participat fent algunes creacions artístiques durant el matí. Cardoso ha penjat un mural a la vista de tothom on hi ha representat la natura i el Pedraforca. Aldo Cardoso ha afirmat a NacióBerguedà que "coincidint amb el dia del Medi Ambient, ja havia pensat en penjar aquest mural". Es tracta d'una obra que va pintar a Berga amb molta més gent. "Va ser una creació que vam realitzar persones d'entre 6 i 90 anys durant tres dies", ha dit.  

"El missatge del mural és la naturalesa. És important perquè penso que l'art és una bona eina per crear consciència sobre el medi ambient", ha afirmat Cardoso. 

Aldo Cardoso ha animat a tothom durant tota la jornada a acostar-se a la plaça per escriure amb sorra amb pigment de color "missatges reivindicatius" relacionats amb la naturalesa i el medi ambient.

"Jo havia pensat en penjar el mural i escriure alguns missatges per conscienciar sobre la sostenibilitat i aquests nois i noies volien fer una acció. És fantàstic. Demostra que encara que haguem estat separats pel confinament de la Covid-19, les persones també continuem molt unides sobretot per causes com aquesta", ha valorat l'artista. 

Friday for Future Gironella és un moviment que va néixer fa un any i que aplega una vintena de joves del Berguedà. Entre altres, van participar a la vaga mundial pel clima del passat 27 de setembre. 
 

L'acció de Fridays for Future Gironella aquest divendres. Foto: Cedida

 

L'acció de Fridays for Future Gironella aquest divendres. Foto: Cedida

 

L'acció de Fridays for Future Gironella aquest divendres. Foto: Cedida

 

L'acció de Fridays for Future Gironella aquest divendres. Foto: Cedida

Arxivat a