Berga preveu eixamplar les voreres més estretes del carrer del Roser

L'Ajuntament de Berga treballa per donar prioritat als vianants en diferents punts de la ciutat, com ara el barri vell o el carrer del Roser

05 de juny del 2020
Actualitzat a les 21:17h
Carrer del Roser de Berga.
Carrer del Roser de Berga. | Google Street View
L’Ajuntament de Berga segueix treballant en diferents projectes que tenen com a objectiu que els vianants tinguin preferència sobre els vehicles, per tal de fomentar la seguretat dels ciutadans. El barri vell, un tram de la Ronda Moreta fins al carrer del Roser, entre altres, són algunes de les zones en les quals el consistori preveu actuar-hi amb aquesta finalitat. 

Una de les actuacions, tal com explica el regidor d’Urbanisme i Via Pública, Aleix Serra, a NacióBerguedà, contempla la regulació d’accés de vehicles a la zona del barri vell, a través d’un sistema que permeti accedir els veïns, comerciants o persones que per algun motiu hagin d’accedir-hi, però minimitzant el trànsit de vehicles. “La idea és que aquest espai passi a ser peatonal, amb una presència més petita dels vehicles”, assegura Serra. En aquest punt, el regidor precisa que la intenció és portar a terme aquesta actuació de cara a finals d’any, donat que no ha estat possible desenvolupar-la aquesta primavera a causa de la situació actual.

D’altra banda, l’eix que comprèn la Ronda Moreta fins al Carrer del Roser es preveuen tot un seguit d’actuacions amb terminis diferents. En primer lloc, el tram entre la plaça de la Creu, l’Hotel Queralt i Cal Cuberas, l’Ajuntament de Berga preveu enxampar les voreres, facilitar el trànsit a peu i renovar la calçada de la zona, d’acord amb Serra. “Les voreres d’aquesta zona són molt estretes i són insuficients per poder-hi passar còmodament a peu”, expressa el regidor.

En aquest punt, des del consistori expliquen que es vol reduir el sentit de circulació, que actualment és de sentit doble, a un únic sentit. En aquest punt, el regidor precisa que a principis d’any es va sol·licitar un finançament, dins un programa de subvencions de la Generalitat, per a portar a terme aquestes millores. “La resolució s’esperava al mes de maig, però amb la pandèmia s’ha endarrerit. L’actuació seria entre finals de 2020 i mitjans de 2021. Estem a l'expectativa”, apunta Serra.

Pel que fa pròpiament a la plaça de la Creu, l’Ajuntament de Berga estudia realitzar una actuació de modificació d’aquest espai. En aquest punt, des del consistori afegeixen que no serà portar a terme l’actuació fins que no sigui possible traslladar la parada dels autobusos. “La idea és que hi hagi una continuïtat peatonal des del carrer Major fins al carrer del Roser”, afegeix Serra.

Respecte a l’actuació de donar prioritat als vianants al carrer del Roser, l’Ajuntament de Berga explica que està treballant per a reduir l’accés de vehicles. “Aquesta actuació serà més costosa perquè aquest carrer té una distància més important, però, a curt termini, si tot va bé aquest estiu, resoldrem la situació dels punts on la vorera és més estreta”, assegura Serra.

En la mateixa línia, el consistori precisa que, conjuntament amb els Serveis Tècnics, s’està lligant el fet d’ocupar una part de la calçada per a habilitar-ho com a extensió de les voreres més estretes. Serra explica que serà una extensió “provisional i s’indicarà amb marques viàries i senyals que delimitin l’espai del vianant i el dels vehicles". Paral·lelament, el regidor comenta que a través d’aquesta actuació es vol facilitar també l’accés de persones amb mobilitat reduïda i cotxets.  

En aquest context, Serra recorda que l’Ajuntament de Berga ja va suprimir durant el mes de febrer els aparcaments de la plaça de Sant Pere amb la finalitat que l’indret fos més peatonal.  
 
Arxivat a