El repte virtual de la cursa de muntanya de Puig-reig: codis QR i un circuit per fer-lo quan vulguis

La Pugo Regis Trail del CquiE proposa realitzar un traçat apte per a tothom a l'entorn del baix Berguedà, de forma gratuïta i amb obsequis per al millor temps masculí i femení

05 de juny del 2020
Actualitzat el 07 de juny a les 10:01h
La Pugo Regis Trail va presentar-se a Puig-reig el passat març (arxiu).
La Pugo Regis Trail va presentar-se a Puig-reig el passat març (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
La secció de trail del CquiE (Centre Quitxalla Excursionista) de Puig-Reig, en col·laboració amb Pau Llorens i la seva plataforma Microsprints, han preparat un nou format de cursa de muntanya, amb un circuit pensat per fer-lo quan vulguis i amb l'ús de codis QR, per celebrar el que havia de ser la primera edició de la seva cursa, la Pugo Regis Trail.

El nou format de la Pugo Regis Trail establirà un circuit fix a través de valises amb codi QR, el qual, permetrà el corredor o corredor realitzar quan vulgui la cursa de muntanya: de forma individual i en qualsevol moment del dia que ell triï. Per participar-hi, tan sols es necessitarà disposar de l’aplicació mòbil de Microsprints, disponible per IOS i Android, i de la pista del recorregut, disponible a la web www.pugoregistrail.cat. Els participants tan sols podran realitzar un sol cop el circuit de manera oficial i cronometrada, així mateix, es podrà fer tantes vegades com es vulgui, sense ser aquest, cronometrat amb l'aplicació oficial.

Properament es facilitarà més informació del recorregut i del funcionament de la cursa virtual, però el que es té clar des de l'entitat organitzadora, és que l'objectiu principal és "mantenir viu l'esperit de la cursa", per la qual cosa es realitzarà un traçat apte per a tothom, de forma gratuïta i amb obsequis per al millor temps masculí i femení.

L'edició d'enguany d'aquesta cursa de muntanya, la primera de la seva història, s'havia de celebrar el 15 de març i estava pensada per obrir el calendari de curses de la Copa Trail Running Berguedà 2020. Tanmateix, va ser un dels primers esdeveniments esportius de la comarca a ajornar-se per la crisi de la Covid-19. En un primer moment, la cita es va traslladar al 19 de juliol, però el mes de maig l'organització va anul·lar-la definitivament i va emplaçar-se a fer-la realitat el 2021 en el seu format més clàssic. 

Des de la secció de trail del CquiE, asseguren que, anul·lar l'edició del 2020 va ser una decisió molt complicada, que "va deixar a tothom amb les ganes de poder fer realitat la cursa en la qual portàvem molts mesos treballant". Per això, s'ha acabat optant per realitzar una versió de la mateixa en un format que permeti córrer individualment i amb codis QR. "No volíem deixar morir l'esperit emprenedor i les ganes que teníem de dur a terme la Pugo Regis Trail", han explicat fonts de l'entitat. "La il·lusió han continuat intactes dins l'entitat, i això és el que ha portat els organitzadors, juntament amb Microsprints, a proposar un format de cursa virtual", han afegit.

L'organització ha volgut deixar clar que no es responsabilitza de l'ús que la gent faci d'aquesta activitat. D'aquesta manera, han incidit en el fet que des de Pugo Regis Trail "només es donen les eines perquè la gent pugui gaudir del magnífic recorregut als voltants del municipi de Puig-reig". Cada participant ha d'assumir sota la seva pròpia responsabilitat participar o no en aquest esdeveniment, però s'aconsella disposar de llicència federativa o assegurança, per tal de cobrir qualsevol accident derivat de la pràctica esportiva.