Escútia avisa que cal que els diners de la Generalitat siguin a caixa abans de fixar la inversió a l'escola bressol

L'oposició aprova al ple dedicar 105.000 euros a la tarifació social del servei i a millores en l'equipament però la CUP s'absté

05 de juny del 2020
Actualitzat a la 13:16h
Escola Bressol Flor de Neu (arxiu).
Escola Bressol Flor de Neu (arxiu). | Escola Bressol Flor de Neu
Els grups de l'oposició han aprovat en l'últim ple invertir 105.000 euros a l'escola bressol Flor de Neu de Berga. Es tracta d'uns diners que la Generalitat s'ha compromès a pagar per al manteniment de les escoles bressol municipals. El regidor d'Educació, Eloi Escútia (CUP), ha advertit, però, que "aquests diners estan pressupostats pels senyors de la Generalitat pel 2020, però no ens arribaran aquest any" i ha defensat que cal esperar a disposar-ne a caixa per plantejar inversions.  "La Generalitat és lenta a l'hora de pagar", ha afegit el regidor.

El Govern català no paga als ajuntaments pel manteniment de les llars d'infants des del 2012. "No són un regal de la Generalitat, si no uns diners que no s'han pagat des del 2012 i que no s'acabaran de retornar fins el 2028", ha incidit Eloi Escútia.

L'equip de govern de la CUP s'ha abstingut en la votació d'aquest punt per a la inversió a l'escola bressol, mentre que Junts per Berga, Esquerra i PSC hi han votat a favor. La moció, defensada per Esquerra Berga i aprovada per 9 vots en la sessió, contempla dedicar els diners a la tarifació social del servei i a millores i obres per ampliar l'equipament.

"El deute de la Generalitat és amb l'escola bressol i, per això, pensem que el centre ha de ser el principal beneficiari d'aquesta quantitat", ha explicat el portaveu d'Esquerra, Ramon Camps. "Parlin amb la direcció i la comunitat educativa, segur que sabran on gastar-se els diners", ha demanat Camps. 

Durant 7 anys, la Generalitat ha fet un finançament zero a l'escola bressol, aquests 105.000 euros no són un regal que ens cau del cel, són el retorn d'un deute", li ha reiterat Escútia. "Són uns diners que no tenim, vostè sap que el Govern català no és ràpid a l'hora de pagar, no podem incloure aquests diners en una modificació de pressupost per unes inversions de les quals ni tan sols hem parlat quines serien", ha expressat el regidor.

Escútia ha insistit que abans de poder fer aquestes inversions, els diners han de ser a les arques municipals. Amb tot plegat, el regidor ha assegurat que s'asseuran amb l'escola bressol "per definir quines són les necessitats d'inversió del centre". "Com saben una de les prioritats de l'equip de govern és invertir en els equipaments educatius", ha subratllat.