Berga aprova l'exempció en el pagament de la taxa d'ocupació de terrasses fins a final d'any

L'hostaleria queda exempta de pagar la taxa durant l'estat d'alarma i "a partir del moment que entri en vigor aquesta disposició transitòria" fins al 31 de desembre

04 de juny del 2020
Actualitzat a les 22:53h
Una terrassa d'un bar de Berga durant la desescalada (arxiu).
Una terrassa d'un bar de Berga durant la desescalada (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
El ple de Berga ha aprovat aquest dijous per unanimitat l'exempció de pagament de la taxa d'ocupació de terrasses fins a final d'any per tal d'ajudar a reactivar l'activitat econòmica del sector hostaler al municipi. 

La regidora de Promoció Econòmica de Berga, Roser Rifà, ha explicat que els bars i restaurants queden de moment exempts de pagar aquesta taxa durant l'estat d'alarma i "a partir del moment que entri en vigor aquesta disposició transitòria" fins al 31 de desembre.

A l'inici de l’estat d’alarma, decretat el 14 de març, l’Ajuntament de Berga ja va decidir no girar cap rebut d'aquestes taxes o cànons mentre es mantingués la seva vigència i els establiments haguessin de romandre tancats. Coincidint amb la reobertura de terrasses dins del procés de desconfinament per fases, s'ha buscat una formula legal per ampliar la mesura fins a finals d'any. La disposició transitòria eximirà així els bars i restaurants de pagar la taxa d'instal·lació de terrasses fins al 31 de desembre un cop que s'aixequi l'estat d'alarma. 

Tècnicament, pot passar que entre la suspensió de l'estat d'alarma i l'entrada en vigor d'aquesta disposició, hi hagi alguns dies en què sí que es pagui aquesta taxa. També s'haurà de pagar la part de la taxa d'ocupació de terrasses que va des de principi d'any fins al 14 de març. "Persones representants del sector de l'hostaleria i la restauració ens van fer palesa la necessitat de no desemborsar aquesta taxa i vam buscar la forma legal d'articular-ho", ha explicat Rifà. "Aquesta és la manera en què ho podem fer", ha afegit. 

El portaveu de Junts per Berga, Jordi Sabata, ha fet un prec per "treballar en una fórmula per tal d'aconseguir una exempció total del pagament si es donés el cas que s'haguessin de pagar uns dies" entre el final de l'estat d'alarma i l'entrada en vigor d'aquesta disposició transitòria. Sabata ha proposat retornar aquests dies per via subvenció. També el portaveu del PSC, Abel García, s'ha expressat en aquest sentit. 

Roser Rifà ha matisat que "si corre algun dia entre que s'acabi l'estat d'alarma i l'entrada en vigor de la disposició, que potser que no, no seran gaires". Però s'ha compromés a estudiar opcions en la línia de la proposta per Junts per Berga. La regidoria ha estimat que en total els bars i restaurants de Berga hauran de pagar de taxa d'ocupació de terrasses "encara no un trimestre" en tot el 2020.
 

La regidora de Promoció Econòmica, Roser Rifà, durant el ple de juny. Foto: P. M.





​​
​​​
​​​​
​​​​​
Arxivat a