L'Agència ofereix dos nous programes per minimitzar l’impacte de la Covid-19 a les empreses i autònoms

Es tracta del programa "Consolida't" per reiventar el treball autònom, i de la 9a edició de la iniciativa "Accelera el Creixement" per empreses amb una trajectòria d'almenys cinc anys i tres treballadors

Redacció
04 de juny del 2020
Actualitzat a les 17:49h
Assessorament del programa 'Consolida't' en una imatge d'arxiu (arxiu).
Assessorament del programa 'Consolida't' en una imatge d'arxiu (arxiu). | ADBerguedà
L'Agència de Desenvolupament del Berguedà ofereix recursos i suport a les empreses per tal de recuperar-se de l'impacte de la Covid-19. Ara ha posat en marxa dos nous programes, que se sumen a totes les iniciatives que s'han tirat endavant en aquests mesos per reforçar el teixit empresarial: el programa Consolida't per reiventar el treball autònom i establir noves estratègies, i la 9a edició del programa Accelera el Creixement, adreçat a empreses amb una trajectòria d'almenys cinc anys i com a mínim tres treballadors.

El president de l'Agència del Berguedà, Lluís Vall, ha explicat que "amb la nova situació són molts els projectes empresarials que veuen alterats els seus plans de negoci, per això i ara més que mai hem de donar les eines i coneixements necessaris per ressituar tots els projectes". "És important saber llegir el què ha passat, analitzar el comportament dels clients i adaptar els negocis a un nou model per garantir la supervivència i l'èxit. Aquesta és una premissa de l'Agència, garantir que al nostre territori els projectes consolidats i iniciats segueixin el seu camí", ha assegurat. 

Aquesta setmana s'ha donat el tret de sortida al programa Consolida't, que consisteix en un itinerari personalitzat "d'acompanyament, formació i assessorament individual per impulsar l'enfortiment i reinvenció del treball autònom". Hi participen 11 persones autònomes del Berguedà, gràcies a la col·laboració de l'Agència amb la CTAC Autònoms que és l'entitat que gestiona el programa. Des d'ara fins a l'octubre, els participants es beneficiaran de 13 hores d'assessorament, 8 hores de formació obligatòria i 80 hores de píndoles optatives.

Recentment, també s'ha obert el període d'inscripció per a la 9a Edició del programa Accelera el Creixement, promogut per Diputació de Barcelona i PIMEC a la demarcació de Barcelona, i que a la comarca es realitza a través de l'Agència de Desenvolupament. El programa està adreçat a 50 empreses amb potencial de creixement i requereix que aquestes comptin amb una trajectòria d'almenys cinc anys, tinguin com a mínim tres treballadors i estiguin emplaçades dins de la demarcació. El termini d'inscripció per participar en aquest programa finalitza el 6 de juliol.

Davant les dificultats que la situació excepcional generada per la Covid-19 comporta per a les empreses del territori, el programa Accelera el Creixement s'ha reorientat i adaptat a ajudar a les PIMES a transformar els seus negocis per adaptar-se a aquesta nova realitat.

L'Accelera el Creixement suma ja 8 edicions que han sigut tot un èxit i acumula un total de 447 empreses participants. D'aquestes, unes 20 han sigut empreses berguedanes que s'han pogut beneficiar d'estructurar un full de ruta, d'impulsar un pla de creixement personalitzat i assessorament personalitzat per identificar les claus de l'èxit. En els dies vinents, les empreses que ho requereixin podran assistir a un Webinar informatiu que els permetrà resoldre els dubtes que puguin tenir sobre el programa.