Maçaners es queda aquest estiu sense la tradicional trobada d'acordionistes

El certamen se celebrava de forma ininterrompuda des de l'estiu del 1985

04 de juny del 2020
Actualitzat a les 16:56h
L'Associació d'Amics de l'Acordió de Maçaners ha fet públic que cancel·la la 36a edició de la Trobada d'Acordionistes prevista per als dies 10 i 11 de juliol (arxiu).
L'Associació d'Amics de l'Acordió de Maçaners ha fet públic que cancel·la la 36a edició de la Trobada d'Acordionistes prevista per als dies 10 i 11 de juliol (arxiu). | Pixabay
La 36a edició de la Trobada d'acordionistes de Maçaners (Saldes) ha quedat suspesa a causa de la pandèmia del coronavirus. La trobada se celebrava de forma ininterrompuda des de l'estiu del 1985, però en aquesta ocasió no es pot celebrar perquè no es poden garantir les mesures de distància física recomanades. El certamen inclou sovint activitats com tallers d'acordions, dansa i corrandes que enguany serien impossibles de realitzar. 

L'Associació d'Amics de l'Acordió de Maçaners ha fet públic que cancel·la la 36a edició de la Trobada d'acordionistes d'arrel tradicional prevista per als dies 10 i 11 de juliol.

En un comunicat, l'associació ha explicat que ha retardat tot el possible "la presa d'una decisió" definitiva, amb la convicció que "la celebració de la festa serviria per deixar enrere la situació d'aïllament que ha calgut observar en els darrers mesos". Però els responsables de l'entitat han constatat finalment que "l'evolució de la pandèmia, tot i que ha evolucionat de forma positiva, no és suficient per celebrar la festa sense malmetre'n el caràcter i l'esperit que l'ha caracteritzat en les edicions anteriors". L'entitat assegura que donarà continuïtat al festival quan la situació sanitària ho faci possible. 

L'Associació d'Amics de l'Acordió de Maçaners ha agraït el suport de l'Ajuntament de Saldes per fer possible la trobada, i també de les entitats col·laboradores.

Per la seva banda, el consistori s'ha fet ressò de la suspensió de la trobada d'acordionistes a les seves xarxes socials, deixant clar que esperen tornar a acollir l'activitat l'any vinent, "amb la mateixa força i ganes de sempre".