Donació de sang

​Els donants de sang de Berga participen en tres jornades especials de donació

Del 8 al 10 de juny la capital de comarca rebrà els donants a l'Hotel d'Entitats

per Pilar Màrquez Ambròs , Berga, 4 de juny de 2020 a les 10:55 |
Una noia donant sang en un acapte. | @donarsang
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Berga se suma al conjunt de municipis catalans que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya. Del 8 al 10 de juny, l'Hotel d'Entitats disposarà d'un espai de donació, de 10 del matí a 2 de la tarda i de 5 de la tarda a 9 del vespre. 

La donació de sang és un acte imprescindible per garantir l'assistència sanitària en els hospitals durant aquests dies. Les plaquetes caduquen en només 5 dies, per això són necessàries més de 1.000 donacions al dia a Catalunya. Aquests dies, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, entre altres. Amb la reducció dels contagis i malalts als hospitals, s’han reactivat les operacions i tractaments ajornats durant els darrers dos mesos.


Per tal de realitzar les donacions amb seguretat, les persones que vulguin participar en aquesta acapte de Berga hauran de reservar cita prèvia a través del web donarsang.gencat.cat.  

Campanyes amb mesures de seguretat


La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals. El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes.

Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, les persones donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, entre d’altres. Cal recordar, a més, que la Covid-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.
 

Cartell de les jornades especials de donació de sang. Foto: Banc de Sang

 

Participació