Òmnium Berguedà celebrarà la «Patum confinada» amb una lectura de textos a les xarxes

L'entitat demana que es llegeixi un text relacionat amb la festa coincidint amb el període en el qual s'hauria celebrat i es pengi aquesta lectura a les xarxes socials amb el hashtag #PatumConfinada

03 de juny del 2020
Actualitzat a les 17:26h
Patum reivindicativa a plaça (arxiu).
Patum reivindicativa a plaça (arxiu). | Adrià Costa
Òmnium Cultural del Berguedà organitzarà una lectura de textos sobre la Patum a les xarxes socials coincidint amb la setmana de Corpus, del 10 al 14 de juny. Aquest any no hi haurà Patum a Berga a causa de la Covid-19. És la primera vegada en 82 anys que no se celebra aquesta festa, patrimoni immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Per això, l'Ajuntament de Berga ha elaborat un cartell d'actes simbòlics relacionats amb la Patum i ha demanat a Òmnium Berguedà que hi posi el seu gra de sorra. 

Fonts d'Òmnium Berguedà demanen que es llegeixi un text relacionat amb la Patum coincidint amb el període en el qual s'hauria celebrat la festa i es pengi aquesta lectura a les xarxes socials amb el hashtag #PatumConfinada i etiquetant l'entitat cultural a les seves respectives adreces a les xarxes socials (Facebook, Twitter o Instagram).

Malgrat descartar la celebració de la Patum d'enguany, tant per Corpus com en l'opció alternativa de setembre, l'Ajuntament de Berga ha estat treballant per elaborar una programació d’actes simbòlics que es faran del 10 al 14 de juny sota la denominació de Patum Confinada. Es tracta d’esdeveniments culturals i festius que no comportaran la participació presencial de públic per evitar aglomeracions.

La programació completa i el cartell es donaran a conèixer aquesta setmana, però entre les propostes que ja s'han donat a conèixer destaquen la interpretació musical d’un salt de Patum des del Castell de Berga, una marató solidària promoguda per l’Associació de la Patum Infantil i ara aquesta lectura de textos organitzada per Òmnium Berguedà. 

Cal remuntar-se als anys 1937 i 1938 per trobar una altra suspensió de la Patum, en aquell cas amb motiu de la guerra civil.


 

El cartell de la proposta d'Òmnium Berguedà per la Patum Confinada. Foto: Òmnium Berguedà