Els veïns de Bagà organitzen un acte d'homenatge a les treballadores de la residència Salarich Calderer

La convocatòria se celebrarà dissabte 6 de juny, a les 11 del matí, davant del centre geriàtric, un dels més afectats pel coronavirus a tot Catalunya

03 de juny del 2020
Actualitzat a les 14:45h
Els convocants de l'homenatge han fet públic un manifest on reconeixen
Els convocants de l'homenatge han fet públic un manifest on reconeixen | Facebook
Els veïns i veïnes de Bagà preparen un acte d'homenatge per "reconèixer i agrair públicament" la important tasca que treballadores, treballadors i voluntaris de la residència Salarich Calderer han realitzat durant la pandèmia. La convocatòria se celebrarà dissabte 6 de juny, a les 11 del matí, davant del centre geriàtric, un dels més afectats pel coronavirus a tot Catalunya. 

Aquest acte ha estat promogut per veïns del poble de Bagà i, segons expliquen en una convocatòria que han publicat a les xarxes socials, hi donen suport la majoria d'entitats del poble. Està convidada a assistir-hi tota aquella persona amb vincle amb la Fundació Salarich Calderer, així com totes aquelles que vulguin donar-hi suport.

Com a mesura de seguretat i prevenció, es recorda l'obligatorietat de dur mascareta i de mantenir la separació entre persones de dos metres al llarg de l'acte.

Els convocants de l'homenatge han fet públic un manifest, que llegiran dissabte, on reconeixen "la feina excel·lent", "la vocació" i "el compromís" del personal de la residència. 


Manifest 

Hi ha feines que per dur-les a terme cal molta entrega i amor. Tenir cura de les persones grans, és moltes vegades una professió poc valorada. La vellesa, de vegades incomoda.
Enmig d'una pandèmia que ha afectat milers de persones a tot el món i que s'ha endut només a Catalunya quatre mil avis i àvies, avui ens reunim aquí, al costat de la residència, per retre homenatge a totes les treballadores, treballadors i persones voluntàries, que durant gairebé dos mesos s'han posat en risc, a elles i a les seves famílies i que han fet una feina excel·lent, no per heroïcitat sinó per vocació i compromís.

Aquestes professionals volen caminar pels seus pobles sense ser posades en dubte. Volen la normalitat de què, tot i la tristor i la pèrdua de tants avis estimats, la feina s'ha fet amb rigor, amor i dignitat.

Gràcies! Gràcies per la vostra feina. El poble us ho agraeix amb l'escalf que us mereixeu.



L'Ajuntament de Bagà està preparant també un acte públic en memòria dels difunts, amb la participació plena dels familiars, així com l’acompanyament dels veïns i professionals de la residència. Des de l'inici del brot a la residència de Bagà han mort 29 dels 81 residents.


​​
​​​
​​​​
​​​​​