coronavirus

El Consell planteja tres projectes per fer front a les noves necessitats socials del Berguedà

L'ens comarcal s'adhereix a la línia de finançament de la Diputació

per Pilar Màrquez Ambròs / Redacció , 2 de juny de 2020 a les 19:34 |
L'àrea d'atenció a les persones, formada per equips bàsics i serveis especialitzats, treballa amb els ajuntaments per resoldre les necessitats socials.
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell Comarcal del Berguedà ha presentat tres projectes per fer front als efectes de la crisi provocada per la Covid-19. Arran de la crisi sanitària, econòmica i social, l'àrea d'atenció a les persones del Consell Comarcal del Berguedà, formada per equips bàsics i serveis especialitzats, treballa juntament amb els ajuntaments per resoldre les necessitats socials del territori i pal·liar els efectes de la crisi. 

L'ens comarcal s'ha adherit a la línia específica de finançament per a ajuntaments i consells comarcals que ha ofert la Diputació de Barcelona per fer front a les situacions d'especial vulnerabilitat, a conseqüència de la Covid-19. S'ha demanat finançament per a tres projectes, els quals posen el focus en les necessitats d'urgència social, l'accés a l'habitatge i la conciliació laboral, tot i que l'ens resta a l'espera de l'acceptació de la proposta i atorgament econòmic.


Concretament, s'ha presentat un projecte per ampliar l'aportació econòmica amb relació al programa de prestacions socials de caràcter econòmic. Les prestacions socials tenen la finalitat d'atendre determinades situacions de necessitat en què es troben les persones que no disposen de recursos suficients. A 2020, la despesa executada fins a 31 de maig és de 38.000 euros. Arran del context de crisi, des de l'ens es fan pagaments cada quinze dies per millorar el benestar de les famílies.

Al mateix temps, s'ha demanat finançament per un segon projecte, el qual vol garantir l'accés a l'habitatge a través de recursos residencials temporals per atendre i prevenir l'exclusió residencial a la comarca i evitar així casos de sensellarisme.


Finalment, un tercer projecte per a la conciliació, el qual oferiria ajuts en tres direccions:

- Ajuts per a casals i estades d'infants de 3 a 12 anys

- Ajuts per suport escolar per a infància en risc de 3 a 14 anys, amb digitalització escolar i respir a les famílies.

- Ajuts per a cura amb suport escolar per a infants de 0 a 12 anys per a la conciliació laboral i familiar i fins a 16 anys per a infants i adolescents amb necessitats educatives especials.

Més enllà de les peticions fetes a la Diputació, el Consell està treballant en el disseny d'un nou pla de treball Covid-19, amb la voluntat que sigui compartit i treballat amb els ajuntaments i el tercer sector, per fer front a les noves situacions socials i de vulnerabilitat de la comarca.

 

Participació