L'Escola Bressol Flor de Neu de Berga reobre dimarts amb 9 infants

El principal repte serà mantenir els menuts distanciats malgrat que només hi assistirà un 11% de l'alumnat habitual

01 de juny del 2020
Actualitzat a la 13:02h
Un petit de l'escola fent una activitat de pintura en una imatge d'abans de la pandèmia.
Un petit de l'escola fent una activitat de pintura en una imatge d'abans de la pandèmia. | Escola Bressol Flor de Neu
L'Escola Bressol municipal Flor de Neu de Berga reobrirà aquest dimarts. Ho farà només amb un 11% de l'alumnat habitual. La directora del centre, Carme Torres, ha explicat a NacióBerguedà que les mestres han assistit aquest dilluns a un curs per a l'ús d'Equips de Protecció Individual (EPIs) i serà demà dimarts quan es recuperi l'activitat escolar, si bé amb molt pocs alumnes.

"Tindrem 9 nens i nenes repartits en tres grups, i obrirem de 9 del matí a 1 de la tarda", ha explicat Torres. Les criatures menors de 3 anys no han de portar mascareta, però sí que n'hauran de dur les mestres, sempre que no puguin mantenir els dos metres de distància de seguretat amb la canalla. Habitualment, a l'Escola Bressol Flor de Neu de Berga hi assisteixen 82 petits. Per tant, la xifra d'alumnes que retornaran aquest curs és només una petita part del gruix d'infants que habitualment omplen el centre de rialles, corredisses i jocs.

"Tenim 7 aules, per tant, podríem acollir més nens. En principi, havíem calculat que tindríem uns 25 alumnes, però les famílies s'ho han anat repensant i hem acabat amb 9", ha exposat Torres.

A les escoles bressol de tot el territori el principal repte serà mantenir els menuts distanciats. No poden tocar-se ni abraçar-se, no hi ha joc col·lectiu, s'ha sectoritzat el pati i la desinfecció per allà on passen és la nova rutina als centres. En aquest sentit, a l'Escola Bressol municipal Flor de Neu de Berga tot plegat ho afrontaran demà per primera vegada. "És una novetat que no et sabria dir com serà fins que no haguem començat. Intentarem posar tots els mitjans però amb nens i nenes tan petits no es pot garantir mai al 100% que un objecte no serà compartit o que dos nens no es tocaran", ha reflexionat Carme Torres. 



 
Arxivat a