Berga destinarà una part del pressupost de la Patum a l'emergència social i econòmica de la Covid-19

La darrera vegada que es va suspendre la Patum va ser l'any 1938 durant la guerra civil

01 de juny del 2020
Actualitzat a les 11:37h
La gentada acompanyant la geganta (arxiu).
La gentada acompanyant la geganta (arxiu). | Pilar Màrquez Ambrós
L'Ajuntament de Berga invertirà una part del pressupost de la Patum previst per aquest 2020 en fons destinats a l'emergència social i econòmica derivada de la crisi de la Covid-19. Així ho ha explicat la regidora de Patum, Roser Valverde, a NacióBerguedà.

El pressupost de la Patum és cada any d'uns 330.000 euros, més despeses d'hores extres de personal. La meitat d'aquests diners, aproximadament, es destinaran a afrontar l'actual situació d'emergència social i econòmica, tenint molt en compte el petit comerç i la restauració, que seran els principals perjudicats per la cancel·lació de la festa. 

L'equip de govern estudiarà la qüestió les pròximes setmanes, i ho debatrà amb la resta de regidors del plenari de tots els grups polítics, tenint en compte que hi ha tot un seguit de despeses relatives a la celebració, en les quals s'hauran de reinvertir aquests diners, com els actes de la Patum confinada o una exposició de la festa que es farà al convent de Sant Francesc

La darrera vegada que es va suspendre la Patum va ser l'any 1938, durant la guerra civil. Valverde ha agraït el "consens" entre els caps de colla i la resta de membres del patronat.

Segons la regidora Valverde quantificar les pèrdues econòmiques que pot suposar a la ciutat que no hi hagi Patum "és difícil". L'Ajuntament de Berga està treballant perquè prop de la meitat del pressupost que es destina a la festa, de 330.000 euros, s'aporti a un fons d'ajudes econòmiques per la Covid-19. Una de les coses que vol fer és, a més, un estudi econòmic sobre l'impacte que genera la Patum a Berga per poder veure "com millorar-la". 

Arxivat a