L'Estat autoritza l'obertura de piscines per a ús esportiu a la fase 2

Les instal·lacions esportives podran obrir amb un 30% del seu aforament i hauran de garantir que es respecta la distància de seguretat

NacióDigital
30 de maig del 2020
Piscina coberta de Móra d'Ebre.
Piscina coberta de Móra d'Ebre. | ACN
El Ministeri de Sanitat ha decidit flexibilitzar les restriccions de la fase 2 de desconfinament i ha autoritzat l'obertura de piscines per a ús esportiu. Així ho recull aquest dissabte una publicació del BOE, que especifica que el contacte físic continua prohibit.

Segons el butlletí, quan la piscina es divideixi en carrils d'entrenament "s'habilitarà un sistema d'accés i control que eviti l'acumulació de persones" i, en qualsevol cas, s'haurà de "respectar el límit del 30% de capacitat d'aforament d'ús esportiu de cada piscina".

En les instal·lacions esportives cobertes es permet "la pràctica esportiva individual o aquelles pràctiques que es puguin desenvolupar per un màxim de dues persones".

A més, el Butlletí Oficial de l'Estat limita al 30% la capacitat d'aforament de les instal·lacions esportives" i exigeix tenir un sistema d'accés que eviti l'acumulació de persones.

Sanitat també ha ordenat que en els territoris que estan en fase 1 es podran reobrir "tots els locals i establiments en els quals es desenvolupin actes i espectacles culturals" sempre que no superin el terç d'aforament autoritzat. Si són locals tancats, no hi podrà haver més de 30 persones i, si són a l'aire lliure, l'aforament màxim serà de 200 persones.

Pel que fa a la resta d'àmbits, aquesta és la llista d'activitats permeses als municipis i regions que estiguin en fase 2.