La Generalitat intervé la residència Salarich Calderer de Bagà

És un dels centres geriàtrics del país més afectats per la pandèmia amb 29 morts i es troba entre el centenar de residències investigades per la Fiscalia a tot Catalunya

29 de maig del 2020
Actualitzat el 18 de juny a les 17:01h
La residència Salarich Calderer de Bagà (arxiu).
La residència Salarich Calderer de Bagà (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
La Generalitat de Catalunya ha intervingut de manera provisional la residència Salarich Calderer de Bagà, segons ha pogut confirmar NacióBerguedà aquest vespre de fonts solvents. El govern català ha decidit incorporar una persona experta a la direcció per fer-se càrrec de la gestió del centre. Es tracta d'una solució consensuada amb el patronat de la fundació.

L'expert s'encarregarà d'analitzar la situació del centre geriàtric, fer-ne un diagnòstic i plantejar al CatSalut solucions per millorar la gestió. 

La residència de Bagà va viure una enèsima polèmica la setmana passada després que el patronat de la Fundació Salarich Calderer enviés una carta on es demanava als treballadors que estaven de baixa que tornessin "de forma immediata" als seus llocs de treball i evitar el tancament. Posteriorment, el patronat es va disculpar.

En una reunió amb els treballadors, la fundació va plantejar quatre nous models de gestió del centre amb l'objectiu de no haver de tancar, com fer una concessió, vendre-la a un tercer, crear una cooperativa de treballadors o que passi a fer pública. També es va posar sobre la taula la voluntat de fer passos per a la viabilitat d'un ERTO a curt termini. 

Des de l'inici del brot a la residència de Bagà han mort 29 dels 81 residents. És un dels centres geriàtrics del país més afectats per la pandèmia i es troba entre el centenar de residències investigades per la Fiscalia a tot Catalunya.