L’Hospital Sant Bernabé començarà a permetre les visites de familiars a partir del proper dilluns

Caldrà accedir a l’hospital per la porta d'accés de la cara nord i registrar-se a l'entrada

29 de maig del 2020
Actualitzat a les 16:47h
Professionals de l'Hospital Sant Bernabé de Berga.
Professionals de l'Hospital Sant Bernabé de Berga. | HSB
L'Hospital Sant Bernabé de Berga començarà a permetre, a partir de dilluns, les visites de familiars als pacients ingressats al centre. Els pacients es podran visitar sempre que siguin negatiu de Covid-19, estiguin ingressats en àrees netes i la seva situació clínica ho permeti. Aquest nou pas de la desescalada coincideix amb l'entrada de la Catalunya Central a la fase 2 del desconfinament.

Les visites hauran de ser d'una mateixa persona almenys durant 14 dies i es recomana que l’acompanyant sigui un familiar proper o un tutor. Aquesta persona haurà d’accedir a l’hospital per la porta d'accés de la cara nord i registrar-se a l'entrada.

Fonts del centre sanitari han indicat que les visites podran durar una hora com a màxim i s’hauran de fer entre les 12 del migdia i dos quarts de 4 de la tarda. Des de l'hospital s’indicarà a cada família l’hora de la visita dins d'aquest horari.

Serà obligatori l’ús de la mascareta, rentar-se les mans amb solució hidroalcohòlic,  tant en entrar com en sortir de la unitat, i mantenir una distància mínima de seguretat entre el pacient i l'acompanyant. El primer dia caldrà signar un document de declaració responsable.

L'hospital comarcal va començar a rependre l'activitat programada dilluns 18 de maig, i des de llavors s'han començat a fer algunes consultes externes i intervencions quirúrgiques ambulatòries. Segons les dades facilitades per l'Hospital Sant Bernabé, aquest divendres hi ha ingressats dos pacients positius per Covid-19 i en són 9 els que es mantenen ingressat amb diagnòstic de la malaltia, ja sigui amb PCR negativa o pendents d'un resultat. En l'última setmana, han mort dues persones de coronavirus i s'han donat tres altes. 
Arxivat a