coronavirus

De banyar-se a la platja o a la piscina a anar al cine: tot el que implica el pas a la fase 2

La segona etapa de la desescalada amplia les trobades a grups de fins a 15 persones i permet reobrir els centres comercials

per Sara González / Sergi Ambudio, 29 de maig de 2020 a les 12:08 |
A la fase 2 desapareixen les franges horàries. | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Banyar-se a la platja o a la piscina, dinar o sopar dins d'un restaurant o celebrar un casament. El govern espanyol no només ha ampliat el ventall d'activitats que es poden fer durant la fase 2 de la desescalada, sinó que també ha eliminat les restriccions horàries per a la població infantil i la pràctica d'esport no professional. Per tant, desapareixen les franges per a tota la població, podent sortir més d'un cop al dia i superant la distància d'un quilòmetre establerta a la fase 1. Ara bé es demana seguir respectant les hores que estan destinades a la població major de 70 anys.

En el cas de les platges, els ajuntaments podran establir limitacions d'accés i d'aforament  per assegurar la distància interpersonal d'almenys dos metres entre banyistes. Els municipis, continua, podran establir límits en els temps de permanència, així com en l'accés als aparcaments per facilitar el control de l'aforament. Cada banyista haurà de tenir disponibles quatre metres quadrats.

L'altra novetat que incorpora la fase 2 és la de l'obertura de les llars d'infants, escoles, els centres de secundària i d'educació postobligatòria. Ara bé, tots aquests ho faran amb certes limitacions. En el cas de les llars d'infants, no podran acollir menors d'1 any i es farà amb grups de màxim cinc nens. Pel que fa es escoles d'infantil i primària, podran fer tutories de manera puntual, i amb un màxim de 13  alumnes. En el cas de 6è de Primària, els nens podran tornar a l'aula de manera voluntària per fer un "acompanyament de canvi d'etapa". També amb un aforament de màxim 13 persones per espai.


Els instituts també es contemplen l'assistència voluntària amb un màxim de 15 alumnes per espai. Especialment en els cursos terminals que són 4rt d'ESO i 2n de Batxillerat.

A continuació,  les novetats que implica avançar a aquest estadi del desconfinament.

  

Participació