coronavirus

L’ACEB impulsa una xarxa que agrupa totes les empreses de suport en la lluita contra la Covid-19

Actualment, 26 empreses de la comarca del Berguedà formen part d'aquesta plataforma

per Pilar Màrquez Ambròs , 28 de maig de 2020 a les 21:32 |
Vint-i-sis empreses de la comarca formen part de la xarxa. | ACEB
Des de l'inici del confinament per la pandèmia de la Covid-19, moltes empreses, associacions i entitats de la comarca han reconvertit el seu negoci per fabricar tota mena de serveis, productes i solucions necessàries per a la seguretat de les persones i lluitar contra la Covid-19. Per això, l'Associació comarcal d’empresaris del Berguedà (ACEB) ha impulsat una xarxa que recull diferents iniciatives que s’estan duent a terme actualment a la comarca.

L'objectiu d'aquesta plataforma és posar en contacte a empreses que fabriquen i distribueixen material de protecció amb les que en necessiten. Actualment, 26 empreses de la comarca del Berguedà formen part d'aquesta plataforma. 


El president de l’ACEB, Josep Maria Serarols, ha celebrat aquestes bones iniciatives i ha afirmat que "amb aquest servei també ajudem a donar visibilitat i difusió a les empreses, associacions, entitats i a tothom que, des de la seva posició, proveeix serveis, material i equips de protecció i seguretat necessaris per evitar possibles contagis". "Són de gran ajuda pels treballadors i les empreses que tornen a obrir progressivament les seves instal·lacions", ha afegit Serarols.

Entre els productes o serveis que apareixen a la xarxa, hi trobem mampares de metacrilat de protecció, mascaretes, pantalles de protecció facial, vinils laminats per mantenir a distància de seguretat, càmeres i termòmetres de control de temperatura corporal, cortines enrotllables de protecció transparents o desinfecció de cotxes.  


Les empreses que formen part de la xarxa valoren molt positivament l’acollida que han tingut els seus productes i consideren que la plataforma ha funcionat molt bé, principalment gràcies al boca-orella. Totes elles han treballat amb preus molt justos perquè consideren que era el moment d’ajudar.

En aquest sentit, s'han venut més de 120 mampares de metacrilat i 200 de vidre a les comarques del Berguedà, Bages, Vallès Oriental, així com a altres punts de Catalunya i també Andorra. Pel que fa a les mascaretes, tant quirúrgiques com higièniques, se n'han venut més de 28.500 unitats a les comarques del Berguedà i el Bages.

Un altre producte amb molta demanda és el gel hidroalcohòlic utilitzat per la neteja i desinfecció de les mans que se n’han venut 450 litres al Berguedà. De fet, també ha tingut molt bona resposta el dispensador de gel hidroalcohòlic que se n’han distribuït més de 900 per tot Espanya, França, Bèlgica i també Egipte.

Per últim, en relació amb les cortines enrotllables per dividir i protegir espais de treball o locals comercial,  se n’han instal·lat més d'una vintena al Berguedà i Barcelonès. 

Un 75% de les empreses augmenta la demanda gràcies a la nova plataforma

Un 75% de les empreses considera que la plataforma els ha ajudat a incrementar les vendes i creuen que la demanda augmentarà en les pròximes setmanes, ja que començaran a obrir negocis que fins ara estaven tancats i certs productes s’han d’anar renovant.

Tota la relació d’empreses es pot trobar a la pàgina web de l’ACEB i és oberta a tothom.  Des de l'entitat es recorda que totes aquelles empreses que estiguin treballant per oferir serveis, productes i solucions per lluitar contra la Covid-19 poden posar-se en contacte amb l’ACEB al correu administracio@aceb.cat o trucant al 93.822.14.04 per fer-ne difusió.

 

Participació