La Diputació destinarà més de 281.000 euros al Berguedà per a la reactivació econòmica i social

Els fons busquen ajudar als ajuntaments a pagar les despeses ocasionades per l'emergència

Pilar Màrquez Ambròs / Redacció
28 de maig del 2020
Actualitzat a les 18:12h
La ciutat de Berga, aquest dijous.
La ciutat de Berga, aquest dijous. | Pilar Màrquez Ambròs
La Diputació de Barcelona destina 281.357 euros al Berguedà. L'objectiu és que els ajuntaments puguin pagar les despeses que han hagut d'afrontar durant l'emergència. Els fons, aprovats aquest dijous, s'emmarquen en la primera fase del Pla de Xoc per a la reactivació econòmica i social de la demarcació.

Segons informa la Diputació, en un comunicat, aquesta partida se suma als 15 milions d'euros que la corporació ja destina al pagament de les despeses extraordinàries en l'àmbit de benestar social mitjançant el Programa d'Emergències. Les dues línies constitueixen una primera fase del Pla de Xoc i tenen com a objectiu donar solvència i liquiditat als governs locals.

Es tracta, per tant, de 30 milions d'euros del conjunt de 100 milions previstos en el Pla de Xoc de la Diputació que, juntament amb el Pla Xarxa de Governs Locals, persegueix reactivar socialment i econòmica els municipis de la província de Barcelona.

La presidenta de la Diputació, Núria Marín (PSC), afirma que amb l’aprovació d’aquest programa s’ofereix "solvència als ajuntaments i tranquil·litat als municipis", com s’ha "estat fent des del moment zero". Marín assegura, que "és essencial que cap territori ni cap persona quedin enrere".

2,5 milions d'euros a la Catalunya Central

​Al conjunt de la Catalunya Central la Diputació de Barcelona hi dedicarà 2,5 milions d'euros. Al Bages hi aniran a parar 783.281,77 euros; 776.028,76 a Osona; 578.789,25 a l'Anoia; 281.357 al Berguedà; i 98.803,11 al Moianès.