Joventut

El ple del Consell aprova el Pla de Joventut 2020-24 per aconseguir que els joves es quedin a la comarca

El pla compta amb quatre línies estratègiques: millorar les transicions juvenils i l’emancipació, promoure la participació, treballar per l’arrelament i consolidar les estructures tècniques de l'àrea

per Pilar Màrquez Ambròs , Berga, 28 de maig de 2020 a les 16:39 |
El conseller de Joventut, Abel García, al Consell Comarcal del Berguedà (arxiu). | Aida Morales
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple del Consell Comarcal va aprovar aquest dijous per unanimitat el document que regirà les polítiques comarcals de joventut. El pla defineix les línies estratègiques a treballar i estableix els suports als municipis. En va exposar els detalls el conseller de Joventut, Abel García. 

A nivell local, els ajuntaments adapten les polítiques que es fixen comarcalment a través dels Plans Locals de Joventut que acostumen a agafar com a referència el PCJ, fixant-ne les seves prioritats. De fet, el personal tècnic del Consell Comarcal de Joventut està donant suport a diversos municipis per a la redacció dels seus respectius plans locals agafant el document comarcal com a punt de partida. El PCJ és el resultat de mesos de treball, que ha combinat espais de trobada i reflexió entre tècnics i agents claus del territori, així com la participació de les persones amb enquestes i espais de debat.


El pla compta amb quatre línies estratègiques: millorar les transicions juvenils i l’emancipació, promoure processos de participació, treballar a favor de l’arrelament juvenil i consolidar les estructures tècniques de joventut. Per aconseguir aquests quatre grans objectius es plantegen 15 grans projectes a treballar en els propers anys.

La fase d’avaluació també és clau per a l’assoliment dels objectius fixats i es marca una avaluació anual a nivell tècnic i polític i un grup motor de joves que puguin participar en aquesta avaluació de forma continuada al llarg d’aquests quatre anys. Es pot consultar el document complet a www.bergueda.cat/plajoventut.

 

Participació