Una vintena de manifestants reclamen a Gironella que la independència torni a formar part del debat polític

Es tracta d'una de les primeres concentracions celebrades a la comarca del Berguedà des de que es va declarar l'estat d'alarma

26 de maig del 2020
Actualitzat a les 23:10h
Manifestants a la plaça de la Vila de Gironella.
Manifestants a la plaça de la Vila de Gironella. | Cedida
Una vintena de persones s'han concentrat, aquest dimarts al vespre a la plaça de la Vila de Gironella, per defensar el dret a manifestació i reivindicar que "la independència és l'únic camí" davant els reptes de la crisi de la crisi ocasionada per la pandèmia de la Covid-19 i la "negativa constant" de l'estat espanyol. Es tracta d'una de les primeres concentracions celebrades a la comarca del Berguedà des de que es va declarar l'estat d'alarma. S'ha fet amb els participants mantenint distàncies, i amb tots ells amb mascaretes. Ha estat una concentració silenciosa convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) "per tornar a posar l'objectiu independència al centre del debat polític".
 
Els participants a la protesta han mostrat cartells on es podien llegir frases com "Per un país sense desigualtats socials, independència!", "Per un país amb millor sanitat pública, independència!" o "La independència, l'únic camí". Tal com demanaven els impulsors, han mirat de guardar les distàncies i tots duien mascaretes. 
 
La imatge d'una vintena de persones amb cartells, separats i amb mascaretes no ha deixat indiferent a les persones que passejaven pel centre històric de la vila. Es tracta d'una de les primeres protestes celebrades a la comarca des que es va decretar l'estat d'alarma. Els concentrats s'han repartit per la plaça per reclamar que la independència torni a formar part del debat públic. La previsió és concentrar-se cada dimarts a les 8 del vespre al mateix indret.
Arxivat a