Puig-reig anima a engalanar els balcons per demostrar que la Festa Major es «porta dins»

Hi haurà un pregó emès per televisió i ràdio que es manté en secret, i que anirà seguit "d'una sorpresa al cel"

26 de maig del 2020
Actualitzat a les 15:17h
Centre del poble de Puig-reig.
Centre del poble de Puig-reig.
La Festa Major de Puig-reig és una de les primeres de tota la comarca del Berguedà i se celebra per la segona Pasqua. Per això, serà també una de les primeres en viure's confinada per l'emergència sanitària de la Covid-19. L'Ajuntament de Puig-reig, conjuntament amb la comissió de festes, van anunciar inicialment que se suspenia, però al final han preparat un programa d'activitats perquè "tothom tingui un tros de festa des de casa" amb l'ajuda de les xarxes socials, Televisió de Puig-reig i Ràdio Puig-reig. 

Es reviuran actes d'altres anys a la televisió i la ràdio, es promourà una bikinada popular des de casa i s'anima a tothom a engalanar els balcons per demostrar que la festa major es viu "des de dins". També hi haurà espai per sorprendre's: L'organització ha preparat per divendres un pregó que es manté en secret, i que anirà seguit "d'una sorpresa al cel". Ambdues coses s'emetran en directe per la televisió i ràdio local a partir de dos quarts de 10 del vespre. 

L'Ajuntament de Puig-reig i la comissió de festes animem a tothom "a decorar balcons i terrats" de Puig-reig "durant els dies més importants de l'any" amb elements "que representin a les entitats del poble" i motius festius "com faixes, bates, samarretes i ornaments". El regidor de Festes, Cristian Pérez, ha explicat a NacióBerguedà que "s'ha volgut anar més enllà del fet d'engalanar els balcons, demanant a tothom que ho faci amb trets identificatius de les entitats del poble, per donar valor a la feina que fan per la festa major i durant tot l'any". 

Durant els dies que haurien estat de festa major, del 28 de maig al 2 de juny, la televisió local i Ràdio Puig-reig emetran alguns dels actes més punters de festes majors passades. Diumenge 31 se celebrarà la bikinada des de casa amb el grup de Joves de Puig-reig. El regidor Pérez ha explicat, doncs, que cal estar molt atents a l'Instagram dels Joves de Puig-reig (@jovespuigreig) "perquè ens faran unes bones recomanacions bikinaires i una sèrie de propostes". 

Com que els puig-reigenc i puig-reigenques no podran estar tan junts com voldrien per celebrar la Festa Major, el consistori proposa, a més, que es comparteixin les diferents accions via xarxes socials i s'utilitzin les etiquetes #fmpuigreig20 i #bikinadajovespr20. D'aquesta manera, tothom que ho vulgui podrà compartir amb la resta "aquests dies tan especials".
 

Imatge promocional de la proposta per viure la Festa Major de Puig-reig 'des de dins' de casa. Foto: Aj. Puig-reig

Arxivat a