VÍDEOS Un grup de músics interpreta melodies de la Patum en ple carrer a Berga

Entre les peces que han ofert per goig i sorpresa de veïns i veïnes del barri de la Font del Ros, no hi han faltat diversos Tirabols i el ball de l'Àliga

Redacció
25 de maig del 2020
Actualitzat el 29 de maig a les 23:08h
Una desena de músics fan sonar les melodies de la Patum al barri de la Font del Ros.
Una desena de músics fan sonar les melodies de la Patum al barri de la Font del Ros. | Manoli García / Facebook
Un grup de músics ha sortit al carrer aquest diumenge per interpretar les melodies de la Patum. Ha estat al barri de la Font del Ros per goig i sorpresa dels veïns i veïnes que n'han recollit alguns dels moments a les xarxes socials. Entre les peces que han ofert, no hi han faltat diversos Tirabols i el ball de l'Àliga. 

Els regidors del govern de la CUP i els de l'oposició de Junts per Berga, Esquerra Berga i el PSC van votar aquest mateix diumenge al matí la suspensió de la Patum de Corpus al ple de l'Ascensió a causa de la pandèmia de la Covid-19.

La festa no se suspenia des de l'any 1938, en plena guerra civil. Un fet extraordinari que va causar una sensació de recança a molts berguedans. 




Cancel·lacions històriques de la Patum

La suspensió de La Patum d'enguany no és una decisió inèdita ja que la fam, les sequeres, el mal estat de les finances municipals i, sobretot, les guerres han estat els motius principals que han impedit la celebració de la festa berguedana en les dates habituals de Corpus. Per exemple, les darreres Patums que no es van celebrar van ser les de 1937 i 1938 per la Guerra Civil espanyola. Tampoc hi va haver Patum l'any 1655 a causa de l'ocupació francesa de Berga durant la Guerra dels Segadors, ni entre el 1714 i el 1720, en la immediata postguerra de la Guerra de Successió. Altres dates destacades en què es va suspendre la festa van ser durant la Guerra Gran (1794 i 1795), la Guerra del Francès (1808-1813), el trienni liberal en què es van produir les lluites entre liberals i absolutistes (1822 i 1823), el 1829, entre el 1834 i el 1837, en el marc de la Guerra dels Set Anys i el 1873 durant la Tercera Guerra Carlina.

 
Arxivat a