FOTOS El mercat setmanal de Berga recupera el pols

El municipi va reactivar dissabte el mercat del Vall amb un 63% de les parades habituals, després de setmanes de mínims

25 de maig del 2020
Actualitzat a les 14:29h
Mercat setmanal del Vall, dissabte.
Mercat setmanal del Vall, dissabte. | Pilar Màrquez Ambròs
Molts dels paradistes de sempre però amb mascareta i guants. D'aquesta manera, Berga va recuperar dissabte part de la normalitat del mercat del Vall, després de setmanes en què només es permetia la venda a parades de fruites i verdures amb l'objectiu de garantir la continuïtat dels mercats d’abastament de productes frescos a l’aire lliure. L'Ajuntament de Berga treballa amb la previsió de comptar amb la totalitat dels paradistes dissabte que ve. 

El municipi va reactivar el mercat del Vall amb un 63% de les parades habituals, després de setmanes de mínims. La reactivació va viure's sense incidències però amb menys ambient que l'habitual, amb controls d'aforament i respectant la distància mínima de dos metres. Els accessos situats a la plaça Viladomat, el carrer Lluís Millet, l'avinguda del Canal Industrial i el carrer Quim Serra eren supervisats per membres de Protecció Civil i una cinta separava les dues zones habilitades de mercat (roba i alimentació) de l'activitat de la resta del passeig de la Indústria, on hi havia força gent gaudint del matí a les terrasses dels bars.
 
Als accessos, s'oferia gel hidroalcohòlic als visitants del mercat i se'ls donaven recomanacions sobre la mascareta i la distància de dos metres de seguretat. Patrulles de Policia Local i Mossos d'Esquadra també formaven part del dispositiu de vigilància.  

Un agent de Protecció Civil va explicar a NacióBerguedà, al punt del migdia, que la majoria de persones que entraven a la zona de mercat ho feien seguint les mesures sanitàries i de seguretat vigents. Només una minoria no portava mascareta. "Els informem que han de dur-la i la majoria ho entén, però no els podem enviar a casa. També ens hem trobat amb algú que ens deia que ja s'havia posat gel hidroalcohòlic abans de sortir, però l'hem convençut que valia més assegurar-se'n, i n'hi hem tornat a donar", deia. 

Les parades, tant les de roba com les d'alimentació i higiene, van deixar entre elles una distància de tres metres i unes marques amb guix a terra, o bé tanques i cintes, per delimitar l'accés dels clients.
 

Gel hidroalcohòlic per desinfectar-se les mans a l'accés al mercat. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


El Leo i la Mari, de Súria, responsables d'una parada de moda i complements amb què fa molts anys que venen a la ciutat els dissabtes, van afirmar dissabte a aquest diari que notaven una davallada de clients molt marcada, no només per les limitacions d'aforament, sinó perquè "habitualment els dissabtes ve a comprar molta gent de fora que passa el cap de setmana al càmping de Berga". Una clientela que de ben segur no hi podia ser dissabte. 

Amb això hi va coincidir Ramon Mariano Zamora, de la parada ambulant Roba Montse. Zamora va detallar que donava gel hidroalcohòlic a totes les clientes que volien tocar i remirar les peces roba. Va assegurar que, quan algú escollia emprovar-se la roba, aquesta quedava en quarantena fins dissabte vinent. Una mesura que també preveia aplicar a la roba que fos objecte de devolucions. "És més complicat que abans, però ens hi hem d'anar adaptant", valorava. 

Tots els paradistes disposaven d'una ampolla de gel hidroalcohòlic d'un litre i una guia amb el protocol a seguir que els va facilitar l'Ajuntament de Berga. Malgrat el menor nombre de parades i visitants que abans de la pandèmia, el mercat setmanal del Vall va començar dissabte a recuperar el pols amb una imatge molt diferent de la dels mesos de confinament quan es va quedar només amb cinc parades de fruita i verdura. 
 

Parades de roba al mercat setmanal del Vall. Foto: Pilar Màrquez Ambròs
 

Gent a les terrasses del passeig de la Indústria, al costat del mercat setmanal, separat per una cinta. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a