La Patum Infantil des de casa: un repte solidari que recaptarà fons contra el coronavirus per a la Marató de Tv3

Es tracta del Patum Infantil Challenge 2020: Qui hi vulgui participar, haurà d'escollir categoria, fer una donació i penjar una foto o vídeo a les xarxes socials el divendres 12 de juny

24 de maig del 2020
Actualitzat a les 14:25h
Les Maces de la Patum Infantil (arxiu).
Les Maces de la Patum Infantil (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
La Patum Infantil, la més esperada per als infants, també s'ha vist afectada per la pandèmia del coronavirus. La data programada per a la celebració menuda del Corpus era el divendres 12 de juny. Tanmateix, d'aquí a dues setmanes no hi haurà Patum, tal com ha anunciat oficialment aquest diumenge el ple extraordinari de l'Ascensió. Per això, l'Associació de la Patum Infantil aposta per una alternativa per fer Patum des de casa, on tota la recaptació es destinarà a la Marató de TV3 per a la sensibilització i divulgació de la Covid-19.

Es tracta del repte Patum Infantil Challenge 2020. 

"És dur i difícil per als nens i nenes. És per això que hem preparat, tot adaptant-nos als moments que estem, una proposta que arribi a tots els infants perquè puguin tenir un petit tast de Patum, sense ser la Patum com la coneixem", va avançar fa uns dies a NacióBerguedà el president de la Patum Infantil, Sergi Montaner.

El responsable de Comunicació de la Patum Infantil, Guillem Canal, ha explicat avui a aquest diari que la iniciativa ha sorgit amb el pròposit d'arribar a tothom, no només al Berguedà, tenint en compte que "la Covid-19 és una malaltia que ha fet estralls arreu", i que la festa dels més menuts "és un patrimoni que va més enllà de Berga i comarca".  "Quan vam obrir les inscripcions online per la Patum que havia de fer-se enguany, vam rebre peticions d'altres punts de Catalunya, cosa que ens indica que la Patum Infantil és una festa global que arriba a tot el país", ha dit Canal. 

L'Associació de la Patum Infantil ha donat una especial importància a la transparència de la iniciativa, i el seu web té un marcador que s'actualitzarà constantment i informarà de la recaptació que la proposta aconsegueixi sumar d'aquí fins que la iniciativa no culmini el 12 de juny, divendres de Patum. 

 

El marcador de la iniciativa s'actualitzarà a l'instant quan es reben donacions, en una captura de pantalla d'aquest matí.


En què consisteix el repte?

El repte consisteix en fer el que millor saben fer els menuts protagonistes de la Patum Infantil: Patum!. Qui hi vulgui participar, haurà d'escollir categoria, fer una donació i penjar una foto o vídeo a les xarxes socials el divendres 12 de juny, dia de la Patum Infantil, amb les etiquetes #PatumInfantil i el hashtag corresponent a la seva categoria (#ch20plaça, #ch20andromines, #ch20freestyle, #ch20comcanalla, #ch20vellaescola, #ch20desdecasa, #ch20empostissat, #ch20comparsa). També haurà d'ensenyar el diploma Jo hi participo, que es podrà descarregar des del web amb l'opció per pintar o imprimir-lo directament en color.

Les inscripcions es poden registrar ja al web i hi ha diverses opcions de donació: de 5 euros, 10 euros, 15 euros o 20 euros. Els diners que es recaptin es destinaran a la Marató de Tv3 que enguany tractarà sobre la Covid-19.

Escull categoria

Hi ha 8 categories per escollir i sumar-se al repte solidari de la Patum Infantil:  

1- Patum a la Plaça: Pels nens i nenes en edat de fer la Patum Infantil.

2- Patum de les andròmines: Per aquells que tinguin la seva comparsa guardada a casa. 

3- Patum free style: Per patumaires petits i grans barrejats en un mateix vídeo o foto.

4- Com Canalla!: Adults que vulguin aportar el seu gra de sorra fent la Patum.

5- Patum de la vella escola: Avis i àvies que tenen ganes de fer Patum i gravar un vídeo per demostrar que la Patum no té edat.

6- Patum des del balcó/petits reporters: Per aquells que viuen la patum d’una altra manera, es proposa agafar el micro i narrar la Patum. Fer-te una foto amb un micro o des del teu balcó vestit de patumaire.

7- Patum des de l’empostissat: Per a músics de totes les edats i els seus instruments. Es proposa que es gravin tocant la seva cançó preferida de la Patum.

8- Patum de comparsa: Si has participat en alguna comparsa en algun moment de la història de la Patum Infantil i tens una foto, penja-la. Que balles molt bé alguna comparsa? Doncs ensenya'n els passos a les xarxes socials. 

Tota la informació detallada i el registre d'inscripcions es poden trobar en aquest enllaç.
 

Patum Infantil (arxiu). Foto: Pilar Màrquez Ambròs





Arxivat a