Puig-reig amplia l'espai de les terrasses i en reforça la seguretat als carrers Major i Llobregat

Ha protegit els nous espais amb un conglomerat de fusta per evitar incidents amb els cotxes, ja que estan col·locades en una zona contigua a la calçada

22 de maig del 2020
Actualitzat a les 23:23h
Una de les terrasses on s'han col·locat els conglomerats de seguretat.
Una de les terrasses on s'han col·locat els conglomerats de seguretat. | Cedida
L'Ajuntament de Puig-reig ha protegit amb un conglomerat de fusta les terrasses dels bars i restaurants dels carrers Llobregat i Major, on s'ha hagut d'ocupar places d'aparcament i/o espais contingus a la calçada per ampliar espais. Els establiments d'altres punts del poble que fins ara ja disposaven d'espai, podran incrementar-lo amb més taules. 

La regidora de Comerç de Puig-reig, Rosa García, ha explicat a NacióBerguedà que, en un primer moment, es va proposar als bars i restaurants afectats "posar les terrasses en diferents places del poble, com la plaça de l'Olivera, la plaça dels Peixos o la plaça del Mestre Badia" però això no va acabar de convèncer al sector de la restauració.

Tenir la terrassa a uns metres de distància de l'establiment, i no davant, era poc pràctic i no acabava d'encaixar amb les necessitats dels establiments. Per això, l'Ajuntament de Puig-reig ha procedit finalment a la instal·lació d'un conglomerat clavat a terra, que permet "separar clarament" la terrassa de cada bar de la calçada per on passen els cotxes i guanyar en seguretat. L'espai que ocuparan les terrasses serà d'uns 20 metres. "Ens preocupava que hi pogués haver algun incident amb els cotxes, sobretot de cara a les persones que puguin anar-hi amb nens i nenes petits, per això hem volgut marcar-ne molt bé la separació", ha dit García. El cost dels conglomerats de fusta s'enfila a 4.000 euros i l'ha assumit l'ajuntament. 

La regidora Rosa García ha expressat que "en cap moment ens hem tancat a buscar solucions", i que l'ampliació de les terrasses es mantindrà provisionalment fins que la desescalada pugui avançar més. El consistori aplicarà una bonificació en la taxa de les terrasses, si bé no n'ha avançat la xifra perquè l'està acabant de valorar.

Aquest divendres s'ha sabut que a pobles com Puig-reig, de menys de 10.000 habitants i amb una densitat menor a la de 100 habitants per quilòmetre quadrat, bars i restaurants també podran obrir els espais interiors encara que amb restriccions. 
 

Un dels nous espais de les terrasses al centre de Puig-reig. Foto: Cedida





Arxivat a