L'oposició demana a l'alcalde de Bagà que «reconsideri encapçalar el govern» perquè «no està a l'alçada»

Bagà Endavant ha emès un comunicat molt dur on assegura que la mesura d'incorporació de romanents ha estat desestimada "per imperatiu legal" pels resultats pressupostaris negatius

22 de maig del 2020
Actualitzat a les 12:30h
Pep Llamas en una imatge d'arxiu (arxiu).
Pep Llamas en una imatge d'arxiu (arxiu). | Aida Morales
El grup de Bagà Endavant ha emès un comunicat molt dur on demana a l'alcalde que "reconsideri encapçalar un govern municipal", ja que assegura que "no està a l'alçada". El portaveu de l'oposició, Pep Llamas, afirma que han presentat un seguit de propostes econòmiques per minimitzar els efectes negatius de la pandèmia de la Covid-19 i acusa l'executiu baganès de "desídia absoluta". La gestió econòmica que exerceix l'equip de govern de l'Ajuntament de Bagà, encapçalat per ERC, "fa que els nostres hostalers, restauradors, comerciants i empresaris no puguin rescabalar-se dels efectes econòmics negatius que està produint la pandèmia", assegura Llamas. 

Pep Llamas explica que entre les mesures proposades hi ha la d'incorporació de romanents. Segons el cap de l'oposició, aquesta és una mesura que ha estat desestimada pel consistori per imperatiu legal, "davant del resultat pressupostari negatiu, l'estabilitat pressupostària també negativa i que no s'ha acomplert la Regla de despesa, no poden incorporar-se els romanents de tresoreria". 

El grup municipal de Bagà Endavant va presentar una proposta de pla de xoc en forma de moció per tal de ser aprovada en el ple del passat 27 d'abril. En la Junta de Portaveus prèvia a aquest Ple, la moció va ser retirada "davant del compromís de l'alcalde de ser estudiada i complementada" amb les propostes del Consell Comarcal que es van presentar en el Consell d'Alcaldes del dia 12 de maig passat. "La falta de voluntat d'actuar a favor dels vilatans i vilatanes afectades per la situació de la pandèmia, queda demostrada amb el fet de no assistir a aquest Consell d'Alcaldes, tan important per la situació actual", afirma Llamas. 

"Hem constatat que més enllà dels ajornaments en el pagament de taxes i impostos realitzats amb caràcter general per la Diputació de Barcelona, l’equip de govern, encapçalat per en Joan Oña (ERC), no ha tingut la mínima sensibilitat ni voluntat de modificar el règim fiscal a les empreses i persones afectades per aquesta situació excepcional", afegeix.

Pep Llamas assegura que el seu grup municipal "continuarà treballant per al ressorgiment de la vila, la seva recuperació econòmica i per minimitzar els efectes del flagell de la crisi que s’apropa. I ho farem des del lloc on estiguem cridats a treballar per la vila i per la seva gent, tal i com ha estat sempre el nostre compromís".

A més, Llamas constata que la duresa del comunicat respon al fet que "creiem que el govern no mereix la confiança necessària ni té la capacitat suficient per assumir els reptes que nova situació postpandèmica ens exigeixen". "El sectarisme i partidisme, a més del desconeixement sectorial, no són acceptables en un govern que ha de ser capaç de liderar nous reptes en el manteniment i creació de nous llocs de treball per garantir una sortida airosa de la situació", finalitza.