L'Ajuntament de Berga paga un milió d'euros en factures de proveïdors el mes de maig

A hores d'ara queden uns 500.000 euros pendents de liquidar, si bé la xifra exacta es coneixerà el mes de juny quan es tanqui el trimestre

21 de maig del 2020
Actualitzat a les 22:25h
Marià Miró (esquerra) en una imatge d'arxiu amb la regidora Roser Rifà (arxiu).
Marià Miró (esquerra) en una imatge d'arxiu amb la regidora Roser Rifà (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs

L'equip de govern de Berga ha pagat, en les últimes hores, 700.000 euros del deute a proveïdors que tenia acumulats des de finals de l'any 2019. El 5 de maig el consistori ja va fer efectiu un primer pagament de factures pendents i va liquidar 300.000 euros. El mes de maig s'ha liquidat així un milió d'euros que es devia a empreses i comerços. "L'obligació de qualsevol ajuntament és pagar els seus proveïdors, i fer-ho en el termini legal de pagament, ho sabem i així ho hem intentar fer. Però hem volgut explicar-ho, perquè s'ha fet un gran esforç per arribar fins aquí", ha exposat el regidor d'Hisenda Marià Miró.

Eixugar el deute a proveïdors amb la major agilitat possible és una de les mesures previstes en el paquet d'accions del consistori per combatre la Covid-19. L'ajuntament ha pogut liquidar aquesta vegada una xifra tan elevada gràcies a ingressos del funcionament ordinari de l'ajuntament, sobretot, "pel cobrament de subvencions d'obres que van executar-se l'any 2019", ha apuntat el regidor. 

"Hem fet els pagaments per ordre, prioritzant aquelles factures més antigues, però també ens hem reunit amb l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB) i amb Berga Comercial per no deixar-nos a ningú i intentar que tots els sectors en rebessin una part", ha afirmat el regidor. Ara quedaran uns 500.000 euros per liquidar a proveïdors, si bé la xifra exacta es coneixerà el mes de juny quan es tanqui el trimestre.

Els pagaments del mes de maig han servit per liquidar una quantitat que és "extraordinària", ha reiterat Marià Miró. "Però això no s'acaba aquí, continuem treballant i farem front als següents pagaments", ha exposat el regidor d'Hisenda. Tal com preveu el pla de disposició de fons, aprovat al ple del mes de febrer, l'Ajuntament de Berga pagarà als proveïdors el 5 i el 20 de cada mes, malgrat que en menors quantitats que aquest mes.

"Durant unes setmanes vam estar explorant la possibilitat d'un préstec, vam reunir-nos amb una entitat bancària i amb el departament de Política Financera de la Generalitat, i vam tenir diverses trobades internes amb la interventora municipal", ha assegurat Miró. Finalment, no va ser necessari, perquè els pagaments s'han pogut fer amb diners de les arques municipals. 

Arxivat a