Equipaments

La Diputació inicia la licitació per instal·lar plaques fotovoltaiques a tres pobles del Berguedà

Els municipis de la comarca que es beneficiaran del projecte de reducció del consum són Gironella, la Pobla de Lillet i Sant Julià de Cerdanyola

per Pilar Màrquez Ambròs, 21 de maig de 2020 a les 11:08 |
Plaques fotovoltaiques (arxiu).
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Diputació de Barcelona ha tret a licitació pública 37 instal·lacions fotovoltaiques en equipaments municipals de la província de Barcelona. El programa, dotat amb un milió d’euros i cofinançat per l’Àrea d’Acció Climàtica i per fons FEDER, comporta la instal·lació de plaques fotovoltaiques d’autoconsum amb una potència mitjana de 14,5 kW. L'objectiu del programa és reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle i abaixar també els consums energètics de 37 edificis municipals de poblacions de menys de 20.000 habitants.

En concret, al Berguedà se'n beneficiaran tres municipis del Berguedà: Gironella, la Pobla de Lillet i Sant Julià de Cerdanyola. 


L'anunci de la licitació ha estat publicat al Diari Oficial de la Unió Europea en data de 18 de maig, amb un termini obert de presentació d’ofertes de redacció de projectes, subministrament i instal·lació fins al 18 de juny de 2020 a través de la seu electrònica de la Diputació de Barcelona. D’acord amb el calendari d’execució de les instal·lacions, el mes de juliol d’aquest any tots els projectes d’instal·lació hauran d’estar redactats i disposaran d’un termini de 12 mesos per a la seva execució i entrada en funcionament.

El diputat d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona, Xesco Gomar, ha ressaltat que "amb aquesta mesura volem deixar ben patent que l’emergència sanitària no atura el nostre projecte de lluita contra el canvi climàtic; ben al contrari, ens ha portat a reforçar la transició energètica i l’ús de les energies renovables com a via de recuperació".


En el cas de Gironella, les plaques fotovoltaiques s’instal·laran a la biblioteca municipal, la Pobla de Lillet preveu col·locar-les al pavelló i Sant Julià de Cerdanyola ho farà a la piscina municipal. 

 

Participació