El PSC de Bagà es desmarca de la polèmica carta de la residència: «Cal una disculpa o bé una explicació»

Els socis de govern d'Esquerra marquen distàncies amb la postura de la missiva, després que ahir l'alcalde republicà Joan Oña digués que aquesta s'havia "mal interpretat"

20 de maig del 2020
Actualitzat a les 15:16h
Residència Salarich Calderer de Bagà (arxiu).
Residència Salarich Calderer de Bagà (arxiu). | Fundació Residència Salarich-Calderer
El grup municipal de Compromís per Bagà, adscrit al PSC, ha mostrat aquest dimecres el seu desacord amb l'escrit del Patronat de la Fundació Salarich Calderer.  Els socis de govern d'Esquerra es demarquen així de la postura de la missiva, després que ahir l'alcalde republicà Joan Oña digués que aquesta s'havia "mal interpretat". 

El primer tinent d'alcalde, Lluís Casas, ha explicat a NacióBerguedà que "des del PSC, no estem conformes amb el contingut de la carta, perquè creiem que els treballadors no han de tenir aquesta responsabilitat". Els socialistes desconeixien el contingut de la carta que el patronat de la fundació va enviar dissabte als treballadors. "Com a grup municipal, malgrat l'acord de govern, no tenim representants en aquest òrgan", ha puntualitzat Casas. "Entenem que cal una disculpa, o bé, una explicació per part del Patronat de la Fundació Salarich Calderer, per tal de reconduir la dura situació que es presenta a partir d’ara i les mesures laborals que s’hauran de prendre".

Aquesta és una postura que han traslladat ja a l'alcalde, si bé també es distancien de la postura de l'oposició que ahir va demanar la dimissió de Joan Oña de l'òrgan del patronat.

"Fa una estona he parlat amb l'alcalde i li he expressat que no ens semblava bé, ell diu que s'ha mal interpretat, tant si és així com si no s'ha redactat bé, creiem que no és adequat. No volem obrir una crisi de govern, simplement volem expressar que no hi estem d'acord", ha apuntat Casas. 

El grup municipal de Compromís per Bagà ha expressat en un comunicat adreçat a aquest diari que "no és l'hora de buscar cap mena de responsabilitat en les treballadores de la residència pel que fa a la supervivència de la fundació, tot el contrari, des del PSC volem donar les gràcies al personal que ha estat prestant serveis durant tota aquesta crisi, i volem mostrar l'escalf a aquells que, a causa de contagi o del risc per a familiars, han hagut de sol·licitar la baixa per incapacitat temporal".

"Ens hem reunit amb el comité d'empresa per mostrar-los la nostra total disconformitat amb la carta, volem exercir de canal de representació dels treballadors", ha destacat Lluís Casas.