coronavirus

Gironella autoritza l’ampliació d’espai de les terrasses i suspèn la taxa durant tot el 2020

El regidor de Promoció Econòmica, Santi Felius, assegura que "aquestes mesures s’han consensuat amb els restauradors del municipi" i que s'està treballant per ajudar el comerç i l'empresariat

per NacióBerguedà , 19 de maig de 2020 a les 18:00 |
La propietària d'un bar netejant les taules (arxiu). | ACN
Amb l'entrada del Berguedà a la fase 1 els bars i restaurant poden obrir les terrasses amb una ocupació màxima del 50% i una distància mínima de dos metres entre taules. Davant d'aquestes limitacions, l'Ajuntament de Gironella ha anunciat que permetrà ampliar l’espai de terrasses a la via pública, garantint mesures de seguretat pels clients, i aplicarà la gratuïtat a la taxa d’ocupació de la via pública per aquest col·lectiu durant tot l’exercici 2020.

El regidor de Promoció econòmica, Santi Felius, ha concretat que "aquestes mesures s’han consensuat amb els restauradors del municipi" i ha afirmat que des del consistori s'està treballant per ajudar al comerç local i als empresaris del municipi per fer front a la crisi causada per la Covid-19 amb mesures com aquesta o les subvencions per a empreses, autònoms i negocis". 


La fase 1 del desconfinament suavitza les mesures aplicades a l’inici del confinament però la mobilitat i les activitats segueixen limitades. Cal seguir aplicant les mesures de prevenció recomanades, com ara l’ús de mascaretes, el manteniment de la distància social i el rentat freqüent de mans.

Què es pot fer i què no a la fase 1 al Berguedà 


Trobades i desplaçaments

- Fer trobades de fins a 10 persones que no conviuen al mateix domicili, tant a l’aire lliure com a casa. S’ha de mantenir la distància de seguretat, i en cas que no sigui possible, s’han de reforçar altres mesures de prevenció, com rentar-se les mans sovint.

- Desplaçar-se dins la mateixa regió sanitària, en el nostre cas, Catalunya Central.

Establiments i restauració

- Anar a les terrasses dels establiments de restauració, que han de reduir a la meitat l’aforament habitual.

- Anar a comprar o gaudir de serveis en establiments que no superen els 400m2 i fins ara estaven tancats. No cal cita prèvia.

- Amb cita prèvia, es poden utilitzar els serveis concessionaris d’automoció, els d’inspecció tècnica de vehicles (ITV) i els centres de jardineria.

- Anar a comprar a mercats ambulants a l’aire lliure a la via pública, amb una quarta part de les parades habituals i amb un 30% de l’aforament.

- Allotjar-se en hotels i establiments turístics, sense fer ús de les zones comunes.

Cultura, lleure i esport

- Assistir a espectacles culturals d’un màxim de 30 persones en espais tancats, i d’un màxim de 200 persones a l’aire lliure.

- Visitar museus amb restriccions del 30% de l’aforament.

- Anar a biblioteques per al servei de préstec i devolució de llibres.

- Fer esport a centres d’alt rendiment, instal·lacions esportives a l’aire lliure i contres esportius. S’ha de demanar cita prèvia i seguir les mesures establertes.

- Participar en activitats turístiques per la natura en grups d’un màxim de 10 persones i mitjançant cita prèvia.

Culte i dol

- Anar a llocs de culte, sempre que no se superi un terç de l’aforament. Celebrar vetlles i enterraments, tant públics com privats de fins a 10 persones si es realitzen en espais tancats, i de fins a 15 persones si són a l’aire lliure.

- El seguici per a l’enterrament o comiat per a la cremació de la persona difunta es restringeix a un màxim de 15 persones, a banda de la persona que l’oficia.

- En els propers dies, s’anirà informant de com progressivament els diferents serveis municipals van recuperant la normalitat. 

Participació