VÍDEO «Tempesta Polar», el grup de rock Destemps crida a l'alliberament femení amb un nou senzill

El grup amb ADN berguedà donarà el 20% dels drets d’autor que generi l’obra a la Fundació Maria-Mercè Marçal

19 de maig del 2020
Actualitzat a la 13:14h
El quartet de rock Destemps.
El quartet de rock Destemps. | Cedida
La banda de rock Destemps, amb dos membres de Borredà, acaba de publicar Tempesta Polar, un nou senzill que treu a la llum amb la discogràfica RGB Suports i del qual també presenta un videoclip. "El nou single vol ser un homenatge a totes les dones que lluiten per treure’s les cadenes, i especialment a la poeta Maria-Mercè Marçal", expliquen els nois de Destemps. Per això, en la cançó s'inclou un fragment del poema 8 de març de l'escriptora i activista ivarsenca. El grup donarà el 20% dels drets d’autor que generi l’obra a la Fundació Maria-Mercè Marçal, que difon el llegat de la poeta.



Tempesta Polar és l’última novetat del grup després del seu disc de debut Mentides per fardar. L'actriu Carla Rosell protagonitza el clip i és la imatge de la portada. 

La cançó permet descobrir un nou vessant de Destemps, amb una faceta més melòdica, i un so més madur i treballat, però sense perdre la seva solidesa rockera. La lletra de Tempesta Polar fa així un pas endavant respecte del que ens tenia acostumats la banda. Les guitarres, tret diferencial de Destemps, segueixen tenint-hi un protagonisme destacat, però experimenten amb nous sons i intensitats.  

El nou single de Destemps es va enregistrar a Wheel Sound Studio de Cerdanyola del Vallès, amb el reconegut productor de rock Txosse Ruiz, que també es va encarregar de la mescla. El mastering va anar a càrrec de Víctor García, d’Ultramarinos Mastering, a Barcelona.

El clip que acompanya Tempesta Polar es va rodar a Barcelona i el va dirigir Eva Duran.

La banda Destemps, establerta a Barcelona, ha encadenat durant l’últim any una llarga llista de concerts arreu del país que els ha permès consolidar un estil propi amb el rock’n’roll per bandera, i ja prepara una nova gira de cara a la tardor aprofitant el llançament d’aquest nou single, que s’anunciarà al seu web destemps.com.