L'oposició de Puig-reig retreu al govern «falta de voluntat de consens» sobre les mesures de reactivació

El grup de Junts per Catalunya (JxCat) ha lamentat que l'equip de govern hagi rebutjat, desestimat o posposat "totes" les seves mocions en l'últim plenari del 13 de maig

19 de maig del 2020
Actualitzat a les 18:31h
Araceli Esquerra i Pol Vila en un acte de Junts per Catalunya a Puig-reig (arxiu).
Araceli Esquerra i Pol Vila en un acte de Junts per Catalunya a Puig-reig (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
Junts per Catalunya de Puig-reig ha criticat en un comunicat "la falta de voluntat política" del govern local per consensuar propostes de reactivació econòmica amb l'oposició. El grup de Junts per Catalunya (JxCat) ha lamentat que l'equip de govern hagi rebutjat "totes" les seves mocions en l'últim plenari del 13 de maig.  

Durant la sessió plenària, l’Ajuntament de Puig-reig va aprovar les bases reguladores per convocar ajuts a famílies, autònoms i petites empreses del municipi. Junts per Catalunya s'ha queixat, però, que es tombés una moció per promoure vals de compra per al foment del comerç local, sobre la qual l'equip de govern va mostrar-se partidari de vehicular vals dirigint-los només a famílies vulnerables; i es desestimés la proposta d'ajuts extraordinaris a empreses i comerços, que diferia de la del govern en els criteris de puntuació i accés dels beneficiaris. "Ells tenen en compte només l'afectació dels ingressos, mentre que nosaltres ens fixem en la diferència entre costos i ingressos respecte als resultats l'any 2019. Ells atorgaven 10 punts pel fet de tenir treballadors, i nosaltres suggeríem donar un punt per treballador i tenir en compte si s'havia fet un ERTO o no", ha descrit el regidor Pol Vila (JxCat). "Si l'activitat ha hagut de tancar ja donàvem un 75% de l'ajut, i la seva proposta dona només un 25% en aquest concepte", ha afegit. 

"Lamentem la manca de voluntat política de l’equip de govern d'arribar a consensos, considerem que en aquesta situació extraordinària cal treballar amb proactivitat", han expressat des de l'oposició de Puig-reig.

L'alcalde Josep Maria Altarriba va defensar al plenari que les bases que presentaven per als ajuts a empreses, d'acord amb el criteri de l'equip de govern, eren "molt més complertes". "No hem parat ni un dia per preparar unes bases que arribessin al màxim de persones, sobretot a les persones vulnerables", va expressar. Així mateix, Altarriba va considerar que l'aposta per uns vals dirigits a les persones vulnerables i no a tota la població era estrictament "una qüestió de criteri polític". 

La portaveu de Junts per Catalunya a Puig-reig, Araceli Esquerra, ha reiterat avui "la falta de voluntat de consens" de l'executiu local, segons el parer del seu grup municipal. També ha afirmat que si bé es va tombar al ple una proposta de JxCat "per a l'ampliació extraordinària de l'espai de terrasses i bars restaurants, que permetia una major ocupació de la via pública", finalment, "hem vist que és el que s'està aplicant des d'aquest dilluns". "Estem contents que s'hagi rectificat i es faci el millor pels restauradors, perquè això demostra que la nostra proposta era bona", ha afegit Araceli Esquerra.

Segons han exposat en el comunicat, de les fins a sis propostes de l'oposició (tres incloses en l'ordre del dia i tres amb caràcter d'urgència), també es va rebutjar la creació del Consell pel Dinamisme Econòmic i Foment de l’Ocupació, es va posposar al juny una iniciativa per ampliar el termini de fraccionament en el pagament d'impostos i taxes municipals fins al 2021 i es va desestimar una convocatòria de plans d'ocupació de tasques de manteniment i jardineria" a l'espera d'analitzar el pressupost pendent d’aprovació per l’any 2020. 



Arxivat a