Es compleix una setmana sense morts relacionades amb el coronavirus a l'Hospital de Berga

El centre hospitalari comarcal té 5 pacients positius de Covid-19

18 de maig del 2020
Actualitzat el 19 de maig a la 13:30h
Hospital Sant Bernabé de Berga (arxiu).
Hospital Sant Bernabé de Berga (arxiu). | HSB
L'Hospital Sant Bernabé de Berga comptabilitza aquest dilluns 18 pacients ingressats amb diagnòstic de coronavirus, dos més que ahir. D'aquests, però, només cinc continuen amb la PCR positiva.

Des del passat 11 de maig, la xifra de defuncions provocades directa o indirectament pel virus no puja de 41. En les últimes 24 no hi ha hagut cap nova defunció a l'hospital comarcal ni s'han donat noves altes a domicili. 

En la majoria de casos els pacients tenen una estada llarga al centre hospitalari berguedà i durant els dies que el pacient està hospitalitzat es van fent controls de PCR amb l'objectiu de detectar en quin moment el pacient es negativitza, i per tant supera la malaltia. A hores d'ara, l'hospital comarcal concentra només una planta per als afectats per coronavirus. Aquest dilluns s'ha començat a recuperar l'activitat a consultes externes a la planta 0, encara que es continuen prioritzant les visites telemàtiques i només són presencials aquelles prioritàries. 

Pel que fa als professionals, no hi ha hagut variacions. Des de l'inici de la pandèmia, s'han registrat 60 contagis entre el personal sanitari, però la majoria ja s'ha recuperat de la malaltia.
Arxivat a