Berga treu a licitació la canalització del clavegueram de la Rasa dels Molins per 203.859 euros

L'execució de les obres està dividida en tres fases que poden executar-se simultàniament i s'allargarà entre 4 i 8 mesos

18 de maig del 2020
Actualitzat el 15 de juliol a les 22:06h
La part sud de la Rasa dels Molins.
La part sud de la Rasa dels Molins. | Aleix Serra / Aj. Berga
L'Ajuntament de Berga ha iniciat el procediment per fer efectiva l'adjudicació del contracte que té per objecte l'execució de les obres necessàries per a la instal·lació dels sobreeixidors, connexions i nous trams de col·lector de la xarxa de clavegueram de la part central i sud de la Rasa dels Molins. L'import del contracte és de 203.859,82 euros (IVA inclòs) i el termini estimat per a d'execució de les obres serà d'entre 4 i 8 mesos. 

La reparació canalització del clavegueram del tram sud i central de la Rasa dels Molins de Berga és, des de fa més de quatre dècades, una de les assignatures pendents dels governs berguedans i una preocupació recurrent dels veïns, ja que el torrent que hi ha a la zona presenta nombrosos abocaments d'aigües brutes durant el seu curs hídric. El ple de Berga va aprovar el projecte per a la canalització de la Rasa dels Molins l'any 2016 i l'Ajuntament va arribar a pressupostar 140.000 euros als comptes municipals. Però l'actuació, que ha de poder solucionar un problema medi ambiental i de males olors, i que es ve reclament de fa anys, ha patit diversos retards. Els diners de la subvenció finalista amb què la Diputació de Barcelona va comprometre's fa tres anys, no van ser a la caixa fins a l'any 2019; i llavors encara va mancar resoldre les darreres 2 o 3 expropiacions de terrenys. Per tot plegat, l'esperat projecte no es va poder sortir a concurs abans de les eleccions com havia plantejat el govern local. 

Una de les problemàtiques històriques per tirar endavant aquesta actuació, que han tingut sobre la taula gairebé tots els governs de la ciutat des de fa quaranta anys, ha estat arribar a saber de qui era la titularitat d'aquesta riera que s'havia de connectar a la xarxa i qui ho havia de fer.

La voluntat de l'actual govern de Berga és ara, un cop que s'han pogut resoldre tots els esculls,  "resoldre de manera prioritària i definitiva el clavegueram al llarg de tot el Torrent de la Rasa dels Molins", han expressat fonts municipals.

Tal i com preveu el plec de clàusules administratives, l'execució de les obres està dividida en tres fases que poden executar-se simultàniament. La primera fase (Lot 1) pretén solucionar el darrer tram de la galeria d'endegament i els treballs tindran una durada d'execució de dos mesos.

La segona fase (Lot 2) se centrarà en el primer tram del torrent a cel obert que es troba immediatament després de la sortida de la galeria d'endegament, just per sota dels carrers Pere III i Falcilles. Per a aquesta fase es preveu una durada d'execució de quatre mesos. En la tercera fase (Lot 3), els treballs es realitzaran al tram del torrent a cel obert situat a uns 115 metres aigües avall de la sortida de la galeria d'endegament, a partir de la plaça Europa. Per a aquesta fase també es preveu una durada d'execució de les obres de quatre mesos.

El dilluns, 11 de maig, es va publicar l'anunci de licitació al perfil del contractant de l'Ajuntament de Berga i es va obrir el període per a què les persones naturals i jurídiques interessades puguin presentar les seves ofertes en relació al projecte esmentat. El concurs públic premiarà en la puntuació la contractació de treballadors amb dificultats d'accés al mercat laboral per a la realització de l'obra.
 

Rasa dels Molins. Foto: Aleix Serra / Aj. Berga

Arxivat a